Dakar

Anja van Loon in de Iveco Powerstar van Team De Rooy: "Ik wil me daar niet gek door laten maken"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 april 2023 02:04

De droom van Anja van Loon komt steeds dichterbij: met een vrouwenteam de Dakar Rally rijden. Deze week start de Morocco Desert Challenge waar Van Loon haar eerste wedstrijdkilometers gaat maken in de Iveco Powerstar van Team De Rooy. Ze wordt genavigeerd en begeleid door haar broer Ben van de Laar en de monteur in de truck is Suzanne Peek. Voorafgaand aan de rally maakte Van Loon al kennis met de Marokkaanse duinen met een uitgebreide test rondom Erfoud en Merzouga. Daarna gaan zij naar Agadir voor de start van de rally, die op zondag 23 april begint.

Anja van Loon Iveco Powerstar van Team De Rooy


“Ik heb er zoveel zin in!”, vertelt Anja. “Vorige maand hebben we natuurlijk al getest en dat ging goed, maar nu komt ook de druk van de wedstrijd erbij. Ik wil me daar niet gek door laten maken en gewoon mijn eigen ding gaan doen. Ben gaat me in mijn eerste rally navigeren, dat komt omdat Floor tijdens de rally een andere functie heeft. Ben en ik kennen elkaar natuurlijk erg goed en hij heeft al veel ervaring in de truck. Dus het is een mooie start van mijn truckavontuur.”

Voorafgaand aan de rally gaat het team uitgebreid testen. “Tijdens de eerdere test maak je vooral kennis met de truck en reden we niet in de woestijn. Met alle wedstrijden van vorig jaar weet ik dat dat echt anders is. Ik kijk heel erg uit naar de duinen, maar vind het ook wel een beetje spannend. Tijdens de rally gaan we ook van alles tegenkomen, van smalle paden tot echte duinen. Ik ben er klaar voor!”

Op vrijdag en zaterdag vinden de keuringen plaats in Agadir. Op zondag volgt een proloog van 38 kilometer met veel zacht zand waar vooral veel te verliezen is. De dagen daarna gaat de rally verder naar Merzouga, waar op 30 april de finish is in de duinen van de Erg Chebbi. Anja, Ben en Suzanne hebben startnummer 518 gekregen op hun Iveco Powerstar.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS