Dakar

Anja van Loon blijft verbazen in de Iveco-truck van Team de Rooy: "We hebben zoveel anderen ingehaald"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 30 april 2023 05:28

Na de problemen in de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge startte Anja van Loon meer dan een uur later dan de eerste truck. Ze haalde veel andere deelnemers in en noteerde uiteindelijk een knappe tweede tijd, binnen 5 minuten van de dag-winnaar. Wel sloeg 40 kilometer voor de finish het stuur uit haar handen. Van Loon komt met haar inhaalslag sterk terug tot de top 8 van het klassement.

Anja van Loon inhaalrace


“We hebben weer een hele goede dag gehad", liet Anja van Loon optekenen. “Het was een mooie proef, die door de organisatie ingekort was door de hitte. Onderweg hebben we niks meegemaakt, gewoon lekker gereden. Tot 40 kilometer voor het einde toen het stuur uit mijn hand sloeg. Die voel ik nu wel. De tweede tijd is gewoon heel erg goed. We hebben zoveel anderen ingehaald, als 11e truck gestart en als 2e binnen. Misschien kunnen we zondag nog iets stijgen in het klassement, maar de finish halen is het belangrijkste. We hebben al veel geleerd.”

Zondag wordt de laatste etappe van de Morocco Desert Challenge verreden. Dit is een loop rondom Merzouga van 145 kilometer, waarvan ruim 30 kilometer door de duinen. In de avond vindt de prijsuitreiking plaats in de duinen van Merzouga.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS