Dakar

Anja van Loon beste Nederlander in het T3-klassement in laatste duinenetappe

Uitgegeven door Johan Vis • 15 januari 2023 04:06 • Print artikel

Ondanks een paar kleine probleempjes wist Anja van Loon voor de derde keer deze Dakar de snelste Nederlander te worden in het T3-klassement. Met de Can-Am Maverick en Dmytro Tsyro naast haar overwint ze de zachte, witte duinen van Saoedi-Arabië. Met nog een etappe te gaan, lijkt Van Loon zeker van een top vijftien klassering in de Dakar 2023.

Anja van Loon

“We hebben wederom ons eigen tempo gereden,” liet Anja van Loon optekenen. “In het begin deed de intercom het niet, dus kon ik Dmytro niet verstaan. Toen dat werkte ging het beter. In de duinen leek het een paar keer alsof mijn band leegliep, dus we zijn twee keer uitgestapt om het te checken. Gelukkig was dat niet zo, maar ik moet nog steeds wennen aan deze duinen.”

Anja van Loon is wel heel tevreden: “Het gaat echt goed. Ik weet zeker dat het sneller kan, maar nu vermijden we de risico’s en rijden we toch een prima tempo. Inmiddels hebben we alle kleuren en type duinen gehad. Ze zijn echt enorm hier, dat heb ik nog niet eerder gezien. We zijn nog niet bevriend met elkaar, maar ik heb er toch wel van genoten. We staan nog steeds 14e in het klassement, dat is veel beter dan ik had verwacht. Nu nog een laatste etappe.”

Die laatste etappe gaat van Al Hofuf naar Dammam over een proef van 136 kilometer. Het wordt een snelle proef over het strand waar de finish lonkt aan de Perzische Golf.Meer Footage van de Dakar 2023

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS