Formule 1

Alonso wil 'bijzondere energie' van Spaanse fans terugbetalen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 juni 2023 12:20

MONTMELO - Fernando Alonso wil zondag in Barcelona zijn schare thuisfans verblijden en hoopt te profiteren van hun 'bijzondere energie' om weer een podium of zijn eerste overwinning met Aston Martin binnen te halen.

Fernando Alonso Aston Martin Racing F1


Alonso is in de eerste zes races van 2023 in de top vier geëindigd en werd vorige week tijdens de Grand Prix van Monaco tweede achter kampioenschapsleider Max Verstappen.

Deze keer hoopt hij zijn thuisvoordeel en steun te gebruiken om nog een stapje verder te gaan, door zijn eerste overwinning in tien jaar te behalen. Zijn laatste zege was nota bene in Barcelona in 2013. "Ik hoorde dat 67 procent van de koopwaar op de tribune groen is. Geweldig", straalde hij en vergeleek het met zijn hoogtijdagen bij Renault. "Dit doet terugdenken aan de jaren 2005, 2006, 2007, toen alles in één kleur was."

"Ik voel echt die steun, die speciale energie. Het was geweldig op het fanforum vanochtend. Tijdens het rijden kan ik ze niet horen, maar ik voel hoe enthousiast ze zijn, dus hopelijk geven we ze een goede show."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS