Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule E

ABT Cupra Team in actie in Saudi-ArabiŽ zonder de geblesseerde Robin Frijns

Uitgegeven door Deni Volkers • 27 januari 2023 05:21

Het ABT CUPRA-team gaat dit weekend de nieuwste uitdaging in zijn Formule E-reis aan als het in Saudi-ArabiŽ aankomt voor ronde 2 en 3 van het 2023 ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap in de historische straten van Diriyah.

ABT Cupra

Coureur Nico Muller krijgt in de Gen3 Formule E-auto gezelschap van vervangend coureur Kelvin van der Linde, omdat Robin Frijns tijd neemt om te herstellen van een handblessure die hij tijdens de seizoensopener in Mexico City opliep. De auto, die de snelste, lichtste, krachtigste, meest efficiŽnte en duurzame elektrische eenzitterracer ooit is, presteerde goed voor het #abtcupra-team tijdens de eerste raceweek.

Het 2,495 km lange Diriyah-circuit, met 21 bochten, loopt rond de historische stadsmuren van het UNESCO-werelderfgoed. De coureurs staan vanaf de start voor een uitdagende ronde, want een technische eerste sector leidt naar de bochtige Bobsleigh Run in bocht 6, een reeks snelle wisselingen achter elkaar.

Het circuit is een ware test van energiebeheer en strategie, met een lang recht stuk dat de ronde afsluit. De race wordt 's nachts gehouden met LED's die het circuit verlichten, en er worden vonken verwacht als de coureurs wiel aan wiel gaan.

Het ABT CUPRA-team wil in de tweede raceweek een sterk resultaat neerzetten, want beide coureurs streven naar hun eerste punten van het seizoen.

De eerste race is op vrijdag 27 januari om 20.00 uur plaatselijke tijd. De volgende avond is het tijd voor ronde 3, wanneer de race eveneens om 20.00 uur plaatselijke tijd van start gaat.

Nico Muller

Nico MŁller zei: "Ook al hebben we geen punten gescoord in Mexico, de trainingen en ook de race waren belangrijk voor ons hele team. We hebben een aantal goede benaderingen gevonden waarop we in Diriyah willen voortborduren. Twee volle dagen #racen betekent veel rijtijd en verdere waardevolle ervaring."

Kelvin van de Linde

Kelvin Van de Linde voegde daaraan toe: "Ik heb geprobeerd me zo goed mogelijk voor te bereiden: fysiek, door alle data te analyseren en natuurlijk in de simulator. De ingenieurs en Nico (MŁller) geven me daarbij veel steun. Ik wil finishen en het team helpen om de ontwikkeling van ons project verder vooruit te helpen."

ABT Cupra

ABT Cupra

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS