Karting • CIK-FIA

9 december Open Huis - Karting Champions League! Wil je erbij zijn? Schrijf je dan vol gas in voor de presentatie!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 december 2023 18:02

Er wordt al veel over gesproken! De Karting Champions League is de nieuwe speler binnen de kartsport waarbij de basis ervan, arrive & drive, uniek is. Iedereen in elke van de vijf klassen rijdt met dezelfde kart en set-up, de motoren worden elk weekend gewisseld en dat voor een vast bedrag per jaar. Het echte verschil maakt de kartcoureur zelf. Uniek ook is de prijs voor de winnaar van de hoogste klasse aan het eind van het jaar: een seizoen in het Spaanse F4 kampioenschap bij MP Motorsport. Want de eigenaar van MP Motorsport is ook de initiator van de Karting Champions League. Bovendien zijn in de andere klassen punten te verdienen voor een Formule 4 test.

Karting Champions League

Op zaterdag 9 december is er open huis in Oud Beijerland, waar de Kartstore Benelux is gehuisvest en van waaruit de Karting Champions League georganiseerd wordt. Kom kijken naar de karts waar je mee kan gaan rijden en ontmoet de mensen achter de schermen. Rick Winkelman zal vanaf 11 uur al het nieuws vertellen, en dan kun je ook je vragen stellen. Schrijf je NU in voor het bijwonen van deze ochtend via deze LINK!

Kalender Karting Champions League 2024
De circuits waar de Karting Champions League gaat rijden zijn in Duitsland, België, Frankrijk, Spanje, Noorwegen en Denemarken. Voor het eerste race-weekend gaat de serie in april naar Wackersdorf in Duitsland. Dat wordt gevolgd door een weekend in Rudskogen in Noorwegen in mei, dan terug naar Duitsland naar Mülsen en voor
de zomervakantie halverwege juli reist de serie af naar Valencia in Spanje. Na de zomer gaat de Karting Champions League naar het noorden, naar Denemarken in Rødby, en in het najaar gaan we naar Angerville in Frankrijk en naar België (TBC). De achtste en laatste race is in het zonnige Spanje in Campillos. Het seizoen begint in maart met twee testdagen, ook in Spanje. (onder voorbehoud van goedkeuring FIA /CIK).

Kijk voor meer info op de website: https://www.kartingchampionsleague.com

Karting Champions League Henk de Jong

Volg de karting Champions League op:

Website: https://www.kartingchampionsleague.com

Instagram:https://www.instagram.com/kartingchampionsleague/

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=61550859515087

Karting Champions League CRG

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS