Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

12H Bathurst: Alessio Picariello: "Er waren veel emoties"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 22 februari 2024 03:01

De Bathurst 12Hour kende een spannend eindschot. De Porsche teams met de #911 Manthey EMA en de #13 Porsche Phantom Global Racing deden het goed. Het was ook een sensationele prestatie van Phantom Global Racing in de #13 Porsche bij hun debuut in de competitie. Het Chinese team met Bastian Buus, Jaxon Evans en Joel Eriksson pakte de snelste ronde en streed tot het einde voor een podiumplaats, met een nipte vierde plaats als uitschieter. Voormalig Porsche Motorsport Asia Pacific Selected Driver Alessio Picariello kwalificeerde zich als negende en voerde de Pro-Am deelnemers aan in de 'The Bend Manthey EMA' Porsche 911 GT3 R (991.2). Yasser Shahin deed er goed aan om de #911 in de race te houden voor de Pro-Am eer, voordat de eerste Safety Car naar buiten kwam toen de drie uur naderden.

Manthey EMA Racing


Bastian Buus, #13 Phantom Global Racing: "Echt een gaaf weekend, ik heb erg genoten van mijn debuut in Bathurst. Een race leiden tijdens je allereerste race hier was een droom. Het was jammer dat we uiteindelijk het podium misliepen, maar de vierde plaats is nog steeds een megaresultaat voor het team en iets waar we trots op mogen zijn."

Jaxon Evans, #13 Phantom Global Racing: "Een heel goed weekend. We waren zo dicht bij het podium en er werd hard geracet in de laatste ronden. Vanmorgen vanaf de 18e plaats starten en als vierde finishen is nog steeds een geweldig resultaat. Ik ben zo onder de indruk van de manier waarop het team hun eerste weekend heeft aangepakt. Het is mooi om te zien dat iedereen heel hard samenwerkt om het maximale te bereiken. Ik denk dat ze een mooie toekomst tegemoet gaan en ik voel me bevoorrecht dat ik daar deel van heb mogen uitmaken."

Joel Eriksson, #13 Phantom Global Racing: "Uiteindelijk vierde en heel dicht bij het podium, we mogen trots zijn als team. De monteurs hebben voorafgaand aan het evenement keihard gewerkt, dus heel veel dank aan de hele crew. Het was een lange race, maar het lukte ons om tijdens mijn eerste stint de snelste ronde te rijden. Het was geweldig om hier eindelijk te kunnen racen. Ik kijk uit naar wat de toekomst me brengt."

Manthey EMA Racing


Yasser Shahin, #911 Manthey EMA: "Het ging vandaag om de hoogte- en dieptepunten van de autosport. Volgens mij is er nog nooit iemand volledig in het grind gestrand en teruggekomen om hier te winnen. We hebben de hele race keihard gevochten en alle coureurs hebben uitstekend werk geleverd, aangezien de omstandigheden erg lastig waren. We hielden de moed erin, bleven positief en de technici maakten de hele dag de juiste beslissingen. Het was geweldig om deel uit te maken van dit team."

Alessio Picariello, #911 Manthey EMA: "Het was een dramatische race. We gingen aan de leiding in de Pro-Am-klasse, kwamen vast te zitten in het grind en slaagden er vervolgens in om weer naar voren te komen, voordat we weer naar achteren zakten. Er waren veel emoties tijdens de race, maar het team maakte altijd de juiste beslissingen en we gaven nooit op en wisten uiteindelijk de overwinning te pakken. Ik ben zo blij dat ik er deel van heb uitgemaakt. Ik heb echt genoten van het weekend hier, het was mijn debuut in Bathurst en mijn eerste keer met Manthey EMA. Over het algemeen heb ik veel plezier gehad."

Harry King, #911 Manthey EMA: "Het was een achtbaan van 12 uur. We gingen van een hoogtepunt naar een dieptepunt en toen eindigde het op zo'n hoogtepunt. Mijn eerste stint in het donker was een hele ervaring, ik heb er echt van genoten. Ik ben tevreden met mijn prestaties over het algemeen, maar het was jammer van het contact met een andere auto, waardoor we in het grind terechtkwamen. Ik denk dat de comeback het uiteindelijk nog mooier maakte, dus ik ben erg tevreden."

Manthey EMA Racing

Thomas Laudenbach, Vice President Porsche Motorsport: "Een fantastisch evenement moet ik zeggen, het circuit is een achtbaan. Het had niet beter kunnen gaan, met Manthey EMA Racing behaalden we de overwinning in de Pro- en Pro-Am-klasse, terwijl Phantom Global Racing in hun eerste optreden vocht voor de derde plaats. We kunnen echt blij zijn met het weekend, geweldig werk van alle betrokkenen."

Alexandre Gibot, Managing Director Porsche Motorsport Asia Pacific Ltd: "Het was een geweldig evenement. Felicitaties aan Manthey EMA Racing voor zowel de algemene als de Pro-Am overwinning. Iedereen heeft het geweldig gedaan en we zijn ook blij dat Alessio, de voormalige Porsche Motorsport Asia Pacific Selected Driver, deel uitmaakt van de winnende Pro-Am line-up. Een heel speciale vermelding gaat naar Phantom Global Racing. De Bathurst 12 Hour is een van de meest uitdagende races, maar ze hebben een ongelooflijke prestatie geleverd en een groot potentieel laten zien voor zo'n jong team, dus petje af voor hen allemaal. Dat je in je eerste race bijna het podium haalt en ook nog eens de snelste raceronde neerzet, is te danken aan hun goede voorbereiding en de samenwerking met Team 75 Motorsport van Timo Bernhard. Al met al een uitstekend weekend voor de drie Porsche's. Tot slot wil ik iedereen in Weissach bedanken voor de steun bij het regelen van de rijders voor elk van de teams en voor de hulp bij het behalen van deze geweldige resultaten."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS