Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

12H Bathurst - Na spannende, natte race Randle met Mercedes-AMG aan de leiding, achtervolgd door Guven

Uitgegeven door Peter Vader • 18 februari 2024 05:01

De Repco Bathurst 12 Hour is helemaal klaar voor een opwindende climax na een dramatische en spannend verlopen race gedurende negen uur, waarin de #222 Scott Taylor Motorsport Mercedes-AMG uitgroeide tot de raceleider. Ayhancan Güven bracht de #912 Porsche terug naar voren na een pittige stint van Matt Campbell, winnaar van 2019, die in natte omstandigheden een voorsprong van 15 seconden wist op te bouwen.

12H Bathurst raceleider Nr222 Scott Taylor Motorsport Mercedes-AMGThomas Randle na negen uur aan de leiding met de Nr222-Scott Taylor Motorsport Mercedes-AMG

Met negen uur en twintig minuten op de klok reed Thomas Randle de #222 in leidende positie onder een Full Course Yellow de pits in, terwijl het veld geneutraliseerd was. Supercars-coureur Randle, racend met Cam Waters en tweevoudig winnaar Craig Lowndes, werd tijdens de race gevolgd door Güven, Maximilian Gotz (#77 Craft-Bamboo Mercedes-AMG) en Kelvin van der Linde (#22 Wash It Team MPC Audi). Jules Gounon (#75 SunEnergy1 Mercedes-AMG) kreeg de leiding in zijn schoot geworpen met nog drie uur en 17 minuten te gaan, nadat Campbell de #912 naar voren reed tijdens een heftige poging om zijn opgelopen achterstand weer in te halen. De Porsche #912 kreeg twee drive-throughs – één onder de safety car en één na de herstart – maar Campbell zette door en reed op een achterstand van ruim 15 seconden op de leider van het veld met nog acht uur en 43 minuten te gaan.

Hoe dan ook, Manthey EMA stond voor een lastige run naar het race einde om na 12 uur racen de geblokte vlag te halen. Dat weerhield Ayhancan Güven er niet van om Randle na de gele vlag situatie dicht te naderen – het gat van 11,8 seconden toen de race werd hervat, wist Güven in slechts zes ronden terug te brengen naar 1,3 seconden. Dat wordt dus een spannende finale onder regenachtige omstandigheden met Mercedes aan de leiding en een aanvallende Porsche, die op de overwinning aast.

12H Bathurst safety car in de regen

12H Bathurst Guven in de regenAyhancan Güven bracht de #912 Porsche terug naar voren na een pittige stint

12H Bathurst BMW in de regen

12H Bathurst BMW crash
De hoop van BMW Team WRT op de overwinning in de Bathurst 12 Hour werd gehalveerd na een angstaanjagend ongeluk voor Charles Weerts in The Cutting. Weerts, die zijn Nr32 WRT BMW naar de pole reed, kwam in botsing met de Nr56 Ginetta GT4, bestuurd door Colin White, toen de race bijna vijf uur oud was. Weerts omzeilde White vlak voor de blinde naar links buigende bocht, maar werd met hoge snelheid in de betonnen muur gekatapulteerd.

12H_Bathurst_2024_Porsche_Manthey

12H Bathurst startveld van achteren

Bathurst 12 Hour in 1 livestream


Bron foto's: 12H Bathurst

12H Bathurst event logo


Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS