Formule 1

'Verlost' van Max Verstappen: Carlos Sainz trots op zijn vooruitgang: "Ik voel me compleet anders"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 2 januari 2017 09:37

Hij was vlak voor de Grand Prix van Barcelona 'verlost' van Max Verstappen. Carlos Sainz is trots op zijn groei als coureur in zijn tweede seizoen in de Formule 1 bij Scuderia Toro Rosso. De Spanjaard kon zijn echte potentieel niet laten zien door onder andere problemen met betrouwbaarheid van de auto en het racen in de schaduw van Max Verstappen. Echter Sainz vond een weg naar boven, nadat de technische problemen verholpen waren en Verstappen promoveerde naar Red Bull Racing.

F1 Carlos Sainz Scuderia Toro Rosso


In een terugblik op het seizoen 2016 zegt de 22-jarige blij te zijn met zijn persoonlijke prestaties. "Ik denk dat ik best tevreden mag zijn, het is niet makkelijk in de F1 om een vol jaar goed te presteren", zei Sainz op RachF1. "Vergeleken met 2015 voel ik me een compleet andere coureur. Het gevoel dat ik tegenwoordig heb is heel anders als tegen het einde van 2015. Ik ben er trots op, het is precies zoals ik het wil. In 2015 was ik erg gefrustreerd ook door een hoop betrouwbaarheidsproblemen. Ik kon niet laten zien wat ik kan. Ik wist dat het in 2016 wel kon."

Toro Rosso had minder geluk in de tweede helft van seizoen 2016. De zwakheden van de twee jaar oude Ferrari krachtbron kwamen naar boven.
Sainz denkt dat de prestatie van de STR11 vervaagde na de Grands Prix in juli. "Hockenheim was een keerpunt. Na alle minder snelle circuits als Baku, Canada, Oostenrijk waar we steevast punten scoorde", legt de Spanjaard uit. "Ik weet niet wat mensen deden op Hockenheim. We hadden niets veranderd, vielen terug van P8 naar P14. Sindsdien en met de komende races in Monza, Spa, Japan, realiseerde ik me dat het een erg moeilijk seizoenseinde werd."

In seizoen 2017 krijgt Toro Rosso de Renault krachtbron. Het team heeft een contract met de Franse fabrikant en ontvangt de laatste specificaties. Sainz begint aan zijn derde seizoen en vormt met Daniil Kvyat de line-up voor het team uit Faenza.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS