Formule 1

"Max Verstappen heeft het vertrouwen dat ik ook bij Senna en Schumacher zag"

Uitgegeven door Robertjan Vos van Zalingen • 31 mei 2016 19:47

Martin Brundle is ervan overtuigd dat Max Verstappen precies is wat de Formule 1 nodig heeft, een jonge nieuwe winnaar. De Nederlander stapte vlak voor de vorige race in Barcelona over van Toro Rosso naar Red Bull Racing. Daar won Max in Spanje natuurlijk zijn eerste Formule 1-race voor het team. Brundle schatte Max altijd al hoog in, ondanks zijn crash in Monaco.


Brundle zei het volgende tegen RedBull.com: "Velen waren verbaasd toen ik in China zei dat Max voor zijn twintigste al in een kampioenschap winnende auto zou zitten. Dat geloofde ik toen en dat geloof ik nu nog meer. Hij moet niet te vroeg pieken, maar niets duidt daarop. Hij is een slimme jongen en leert snel. Hij liet zich in Australië even gaan toen hij over de boordradio ging schelden nadat hij achter zijn teamgenoot terecht was gekomen, maar hij heeft zich snel herpakt. Het verraste me dat Red Bull Racing hem 32 ronden op dezelfde band liet rijden in Barcelona, maar geen moment dacht ik dat Max zijn wielen zou blokkeren of van de baan zou vliegen. "

"Hij heeft het vertrouwen in zichzelf dat ik ook zag bij Ayrton Senna en Michael Schumacher, een geloof in eigen kunnen dat zich vertaalt in pure snelheid. Zowel in als naast de auto is Max opwindend. Hij heeft zoveel potentieel. De groten der aarde hebben zeventig procent van hun capaciteiten nodig om de wagen te besturen, waardoor ze dertig procent over hebben om in de gaten te houden wat om hen heen gebeurt. Alain Prost is daar een klassiek voorbeeld van. Max heeft de snelheid, hij heeft het lef en hij heeft de mentale capaciteiten. De technische aspecten zijn tegenwoordig minder belangrijk, maar ook daar heeft hij hard aan gewerkt. Hij is precies wat de Formule 1 nodig had."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS