Formule 1

Carlos Sainz moest Max Verstappen voorrang geven: "Geduld voor topzitje"

Uitgegeven door Ingeborg Calon • 16 augustus 2016 16:51

Toen zijn teamgenoot Max Verstappen vlak voor de Grand Prix van Spanje, de thuisrace van Carlos Sainz, werd gepromoveerd van Toro Rosso naar het hoofdteam Red Bull sprong de pers daar bovenop. Niet alleen de hoofdrolspelers van de wisseltruc, Verstappen en Kvyat, werd het hemd van het lijf gevraagd. De media was minstens zo benieuwd naar wat er hierdoor omging in het hoofd van Sainz.



Enkele maanden later vertelt Sainz in een interview met Chris Medland van en.f1i.com hoe hij de wissel beleefde en wat dit betekent voor hem. "Iedereen vroeg zich af of ik erg teleurgesteld was dat ik dat racezitje bij Red Bull niet kreeg. Daar is echter nooit ter sprake van geweest. Het enige dat ik jammer vind is dat ik geduld moet hebben voor er weer een topzitje vrijkomt."

"De eerste paar races van het seizoen hebben we veel pech gehad. Ondanks dat we een goede auto hadden, konden we dit niet laten zien met resultaten. De laatste acht of negen races zag het er gelukkig beter uit. In Monaco liepen we helaas het podium mis, maar afgezien van in Baku heb ik iedere race punten gescoord. Ik denk daarom dat we grote stappen hebben gezet en dat ik mijn potentieel nu beter heb laten zien. Ik heb altijd in mijn kunnen geloofd. Doordat ik het nu kan laten zien hebben veel mensen hun mening over me bijgesteld. Hopelijk kunnen we volgend jaar veel mensen verrassen met een vierde of vijfde plaats in het constructeurskampioenschap. Dit proberen we al jaren, maar door diverse redenen kwam het er steeds niet van. Door een betere samenwerking met Red Bull, een goede powerunit en een goed ontworpen chassis van James Key heb ik er alle vertrouwen in dat we er volgend jaar wel kunnen staan."



De nieuwste deals met grote kortingen! Elke dag nieuwe aanbiedingen overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Check de speciale aanbiedingen!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS