Formule 1

Max Verstappen in Wonderland: Max over jaloezie bij Red Bull Racing en zeven WK-titels

Uitgegeven door Ingeborg Calon • 24 juli 2016 09:04

Max Verstappen was de ster-rookie van vorig seizoen; gedurende dit jaar maakte hij een onverwachte promotie naar Red Bull Racing. Nu is Max Verstappen de jongste racewinnaar ooit en wint hij regelmatig van de hoog aangeschreven Daniel Ricciardo. De officiële Formule 1-site had een interview met Max Verstappen. Aan bod komen verschillende vragen of er jaloezie is bij Red Bull Racing, over zeven titles en over de rangorde binnen het team.


Q: Sinds je voor Red Bull rijdt voel je je waarschijnlijk als 'Max in Wonderland'. In de afgelopen 10 jaar waren er slechts twee andere coureurs die deze impact maakten in het begin van hun carrière - Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Nu verdelen zij onderling zeven titels. Is dat ook voorbestemd voor jou?

Max: "Ha, ik hoop dat ik de zeven die titels die zij delen in mijn eentje kan pakken (lachend)! Maar serieus, het loopt momenteel geweldig. Ik heb het enorm naar mijn zin en ik ben heel gelukkig met het team. Ze geven me een hoop zelfvertrouwen wat resulteert in de resultaten die ik behaal. Ik doe altijd mijn uiterste best. Als je resultaten boekt gaat alles een stuk makkelijker."

Q: Iedereen doet zijn best. Kennelijk doe jij iets een klein beetje beter..

Max: "Ja, maar ik zou echt niet weten wat. Ik doe zo goed mogelijk mijn best en ja, op dit moment doe ik het inderdaad erg goed!"

Q: Competitiviteit tussen teammaten is altijd een groot ding in succesvolle teams als er podia of titels op het spel staan. We kijken allemaal gefascineerd naar de aanvaringen tussen Hamilton en Rosberg. Hoe gaat het tussen jou en Ricciardo? Begint er de afgelopen weken al jaloezie te groeien?

Max: "Nee, helemaal niet. We werken heel goed samen. Het klopt dat het anders kan zijn als je voor een titel vecht, meer gespannen. Momenteel hebben we echter veel respect voor elkaar en dat is erg belangrijk."

Q: De laatste tijd had je betere resultaten dan je teamgenoot Ricciardo. Is de rangorde door deze omstandigheden veranderd binnen het team?

Max: "Nee, dit soort discussies hebben we niet. Red Bull Racing behandelt ons gelijkwaardig. De relatie tussen Daniel en mij is erg goed. Hij is een geweldige gast en ik kan -en dat laat hij me ook- een hoop van hem leren. We helpen elkaar echt. Dat klinkt misschien vreemd, maar het is echt waar. We pushen elkaar en het team naar voren. Het is een goede combinatie. Hopelijk één voor de komende jaren!"

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS