Formule 1

Toro Rosso in gesprek met sponsor voor naam: "We volgen Red Bull's voorbeeld"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 28 december 2016 18:07

Scuderia Toro Rosso heeft gesprekken met een sponsor met betrekking tot het labelen van hun Renault Formule 1 krachtbron voor 2017. Het Italiaanse team reed het 2016-seizoen met een Ferrarimotor uit 2015. In maart kwam men tot een akkoord voor omschakeling naar een Franse Renault-krachtbron voor het nieuwe seizoen. Onderdeel van de overeenkomst met Renault is dat Toro Rosso de krachtbron voor Carlos Sainz en Daiil Kvyat ontvangt met de laatste specificaties, daarbovenop mogen ze een ander label op de krachtbron zetten. Het zusterteam Red Bull Racing met Max Verstappen en Daniel Ricciardo gebruikt ook een Renault F1 krachtbron, daar gebruiken ze het label TAG Heuer.



Teambaas Franz Tost van Toro Rosso zegt het voorbeeld te willen volgen met zijn team. "We hebben de kans om een naamsponsor te vinden, net als Red Bull heeft gedaan met TAG Heuer", zei Tost tegen de Gazzetta dello Sport. "We zijn nog aan het onderhandelen."

Toro Rosso eindigde op de zevende plaats in de eindstand bij de constructeurs in 2016, zeven punten voor McLaren-Honda, 75 achter Williams Martini Racing en een verschil van 110 met Sahara Force India. In het nieuwe seizoen wil STR voorbij de Mercedes aangedreven rivalen Williams en Force India. Een verbetering van twee plaatsen.
Tost zegt dat het team op schema ligt om de bolide op tijd klaar te hebben voor de Preseason tests. Deze starten op het Spaanse Circuit de Catalunya in Barcelona op 27 februari in 2017. "We liggen op schema, de crashtest is doorstaan en we hebben voordat we beginnen met testen eerst een filmdag."

Vergeet hem niet! Heeft u al een lot voor de Staatsloterij Oudejaarstrekking

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS