Formule 1

Toto Wolff noemt zijn favoriete F1- coureurs van het seizoen 2016, maar geen Max Verstappen

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 januari 2017 09:18 • Print artikel

Wanneer Toto Wolff wordt gevraagd wat zijn meest favoriete coureur aller tijden is, reageert de Mercedes F1-teambaas redelijk voorspelbaar. “Ik ben bang dat het niet erg origineel is, maar ik zou zeggen dat Ayrton Senna altijd mijn favoriete coureur is geweest”, aldus de Oostenrijker tegenover het Franse Le Figaro. “Voor mij was hij de grootste vanwege zijn buitengewone talent, zijn liefde voor de sport en zijn ongelooflijke vaardigheid om zich te richten op de job die voor handen lag. Hij was volledig toegewijd aan het racen en hij inspireerde zoveel jonge coureurs.” Op de vraag wie zijn favoriete F1-coureurs van 2016 zijn, antwoordt hij niet met Max Vertappen, ondanks dat Wolff de jonge F1-sensatie graag had gehad bij de zilverpijlen.

Toto Wolff Mercedes F1

Wanneer de teambaas wordt gevraagd naar zijn top drie coureurs voor 2016, geeft hij verrassend een voorlopige en een laatste selectie. “Ik zou zeggen Lewis Hamilton en Nico Rosberg. Wat betreft een derde zou ik zeggen tot de Mexicaanse Grand Prix Sebastian Vettel, maar na de race zeg ik Daniel Ricciardo.” Met name het getier van de Duitser over de radio en daarbij het uitschelden van racedirector Charlie Whiting zorgde voor de wijziging van de keuze. “Mijn keuze reflecteert het pakket van de coureur/persoonlijkheid. Ik zou zeggen dat Vettel me teleurgesteld heeft, aangezien hij geen Mercedes-coureur is, is het niet echt mijn probleem.” Wolff noemt dus geen Max Verstappen.

Zelf reed de teambaas in de GT’s. Wanneer hem gevraagd wordt welke coureur hij wilde zijn, noemt hij geen namen. “Helaas, hadden de coureurs, die ik het meest waardeerden, allemaal een tragische lotsbestemming. Dus ik weet niet of ik in hun schoenen had willen staan. Ik voel met prettig met wie ik ben. Het is duidelijk dat ik geen kampioen werd waarop ik hoopte te worden, maar ik heb geen spijt”, besluit de Oostenrijker.


MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS