Formule 1

Toto Wolff wil bedenktijd rond 'back up'-techniek Lewis Hamilton: 'hoogste niveau pitmuur-escalatie'

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 november 2016 06:17

ABU DHABI - Mercedes-baas Toto Wolff heeft geen mening over Lewis Hamiltons 'back-up'-tactiek tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi. De Brit probeerde zijn teamgenoot Nico Rosberg op te houden om hem zodoende uit een titel-winnende positie te 'duwen'. Wolff zei ook dat het team Hamilton alleen de instructie had gegeven te versnellen omdat ze vreesden dat ze de overwinning weleens konden verliezen aan een jagende Sebastian Vettel.



Rosberg moest niet op het podium eindigen, wilde Hamilton nog kampioen kunnen worden. De Britse drievoudig wereldkampioen reed langzamer dan de mogelijkheden van zijn auto hem toelieten tijdens een steeds dramatischer wordende finale van het seizoen. Daarbij reden de auto's uit de top vier in de laatste ronden minder dan drie seconden van elkaar vandaan.

Hamilton gehoorzaamde de radioberichten om te versnellen - met inbegrip van de laatste door Mercedes' technisch directeur Paddy Lowe, die, zo onthulde Wolff, het hoogste niveau van pitmuurescalatie vertegenwoordigt.

Maar in plaats van Hamilton onmiddellijk te berispen, gaf Wolff toe dat hij de perspectieven van beide rijders begreep en dat hij meer tijd nodig had om zijn standpunt te bepalen. "Ik hinkte op twee gedachten op dat moment", zei hij over de spannende laatste ronden. "De man die verantwoordelijk is voor dit bedrijf en de structuur die we hebben ingevoerd, en het team met zijn waarden. Het is vrij duidelijk - ik kan geen onderscheid maken. Of het nu de eerste of de laatste race is."

Formule 1 met Max Verstappen? Zakelijk opvoeren? Bekijk de mogelijkheden met Ziggo F1 zakelijk:

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS