Formule 1

Toto Wolff eert Nico Rosberg na diens dappere beslissing de Formule 1 te verlaten

Uitgegeven door Ingeborg Calon • 2 december 2016 16:48 • Print artikel

Met de mededeling van Nico Rosberg om met onmiddellijke ingang zijn Formule 1-carrière te beëindigen na het behalen van de wereldtitel, is zijn coureur eer bewijzen het enige dat Mercedes baas Toto Wolff kan doen. Rosberg heeft weliswaar een lopend contract tot eind 2018, maar Wolff respecteert de beslissing van de Duitser die sinds 2010 uitkwam voor het team uit Brackley.

Toto Wolff Mercedes F1

"Het is een dappere beslissing van Nico. Dit toont de sterkte van zijn karakter. Hij heeft ervoor gekozen om de Formule 1 te verlaten vanaf het hoogste podium. Het was zijn jeugddroom om ooit de wereldtitel te behalen en nu heeft hij dit bereikt. De helderheid van deze beslissing maakte dat ik het direct heb geaccepteerd."

"Het is onmogelijk om de essentie van een persoon in slechts enkele woorden samen te vatten. Nico heeft een speciale combinatie van talent en vechtlust wat hem heeft gebracht waar hij nu is. Gedurende zijn carrière hebben mensen altijd gedacht dat hij het in zich had om te winnen vanwege het feit dat zijn vader wereldkampioen is geweest. Ik denk dat dit de uitdaging misschien nog wel groter heeft gemaakt. Hij heeft moeten vechten met het extra gewicht van deze grote verwachting op zijn schouders."

"Met Mercedes heeft Nico laten zien een volhardende coureur te zijn. Hij heeft op inspirerende wijze laten zien hoe veerkrachtig hij is, terugvechtend uit moeilijke posities. Hij heeft respect verdiend voor zijn gratie onder immense druk. Sinds 2010 heeft hij zijn energie in het team gestoken en we zijn daardoor gegroeid en sterker geworden. We zeggen daarom simpelweg 'bedankt' voor de bijdrage die hij heeft geleverd aan onze successen, rijdend naast twee grootheden uit de sport, Michael en Lewis."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS