Formule 1

Mercedes liep deal Max Verstappen mis: "We konden hem alleen de GP2 bieden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 3 september 2016 20:06

Het Formule 1-team van Manor lijkt op dit moment de Formule 1-opleidingsschool van Mercedes. Bij het achterhoedeteam rijden de twee protogés van de zilveren pijlen, Pascal Wehrlein en Esteban Ocon. Toch wil het Duitse merk geen opleidingsteam zoals Red Bull dat heeft met Toro Rosso. Wel liep Mercedes in 2014 Max Verstappen mis omdat ze hem geen F1-stoeltje konden bieden, maar alleen de GP2 Series. Red Bull kon dat wel, Mercedes heeft daarvan wel geleerd.



“Wij zijn geen partner van het team en hebben dat ook niet voor ogen. Het team gaat niet ons eigendom worden en we gaan het ook niet subsidiëren”, zei de teammanager van Mercedes Toto Wolff tegenover het Duitse Motorsport-Total. Daarmee verwijst de Oostenrijker een eventuele overname, zoals in geval van Toro Rosso, naar het land der fabelen. Zo was het akkoord van Pascal Wehrlein met Manor een belangrijke voor Mercedes. De Mercedes-teammanager zegt echter dat de deal met Esteban Ocon een gelukkige samenloop van omstandigheden was. “De mogelijkheid kwam op tafel, omdat Haryanto er uit was. We hebben meerdere weken onderhandeld en een redelijke deal gesloten”, aldus de Oostenrijker.

Toch sluit hij een intensivering van de samenwerking voor de toekomst niet uit: “We blijven zeker leverancier. Ons belangrijkste doel is om kampioenschappen met Mercedes te winnen, maar er kan een samenwerking met Manor komen die verder gaat dan de huidige activiteiten.” Waarbij Toto Wolff benadrukt dat een junior team niet tot die opties behoort: “Dat gaat er niet komen.”

Het ontbreken van een junior team heeft ze echter wel Max Verstappen gekost. De Nederlander wordt als het supertalent beschouwd, maar omdat Mercedes geen opleidingsprogramma had in 2017 konden ze hem niet aan zich binden. “We konden hem alleen de GP2 bieden, maar dat was duidelijk niet zo goed als de plek die Max bij Toro Rosso werd aangeboden.” Waardoor de jonge coureur uiteindelijk bij Red Bull belandde.



 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS