Formule 1

Olav Mol: "Opleidingsdoel van Red Bull is weggeëbd en Helmut Marko heeft het in de etalage staan"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 september 2017 19:41 • Print artikel

Met Max Verstappen en Daniel Ricciardo heeft Red Rull Racing twee absolute toppers in huis, waardoor de doorstroming bij de Red Bull-talenten stagneert. Olav Mol zegt zelfs dat Red Bull hun opleidingsteam Scuderia Toro Rosso wel eens zou kunnen afstoten.

Dr Helmut Marko Red Bull Formule 1

"Het opleidingsdoel van Red Bull is weggeëbd en Dr. Helmut Marko heeft Toro Rosso al een tijdje in de etalage staan", laat Olav Mol optekenen bij Ziggo Sport. "Honda kan op termijn de koper worden van Toro Rosso. Voor de GP van Hongarije was er al een meeting tussen Marko en Honda in Graz. De Red Bull-adviseur dacht toen al aan de verkoop van Toro Rosso, maar vroeg een te hoog bedrag en Honda liep van tafel. F1 wil Honda sowieso behouden als motorleverancier. Mede door de inspanningen van Ross Brawn en Liberty Media, is er weer opportunisme."

"Sainz wordt als wisselgeld gebruikt", zegt Olav Mol verder. "De relatie tussen Toro Rosso en Sainz was al stroef het laatste jaar. Hij mag nu naar Renault als gevolg van de contractbreuk tussen de motorleverancier en Toro Rosso."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS