Formule 1

Daniel Ricciardo heeft er geen problemen mee dat Max Verstappen meer aandacht krijgt: "Goede krantenkoppen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 31 augustus 2017 16:12 • Print artikel

Het is Max Verstappen die met name bij Red Bull in de spotlights staat. Sinds zijn entree in 2015 in de Formule 1, krijgt de jonge Nederlandse F1-coureur volop aandacht en daar maakt de marketing afdeling van de energiedrankenfabrikant volop gebruik van. Dietrich Mateschitz, de eigenaar van het team uit Milton Keynes, zei recent nog dat hij van de 19-jarige de jongste wereldkampioen ooit wil maken. Het maakt teamgenoot Daniel Ricciardo niet zo heel veel uit.

Red Bull Max Verstappen

“De dag nadat Dietrich dat zei, heb ik hem direct gebeld per telefoon”, zegt de Australiër tegen F1i. “Ik zei dat ik zijn commentaren had gelezen. Tenzij je met 10 miljoen dollar betaalt, vertrek ik.” De persofficier van Red Bull greep direct in, maar natuurlijk bleek Ricciardo weer een van zijn grappen te maken.

Red Bull Racing

“Eerlijk, het maakt me niet uit wat er omgaat in de media en ik neem dit soort commentaren van mijn bazen helemaal niet persoonlijk”, legt de F1-coureur uit. “Ze zijn op geen enkele manier nooit oneerlijk tegen me en vanuit hun oogpunt, begrijp ik waar er zoveel om Max gaat. Hij is de jongste coureur in de geschiedenis en als merk haal je daar behoorlijk goede krantenkoppen mee. Uiteindelijk weet ik dat dit ook een business is.” De 28-jarige is dus blij met zijn plek bij Red Bull.

“Ik bewijs dat ik een goede coureur ben en ik heb niet het gevoel dat Verstappen me op welkde manier dan ook in de schaduw zet, zelfs als hij meer in de media is dan ik”, aldus de Australiër.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS