Formule 1

McLaren F1-teambaas Andrea Stella over McLaren dat Red Bull nadert: "Ik zou mijn hand er niet voor..."

Uitgegeven door Peter Vader • 8 mei 2024 08:01

Na de Grand Prix van Miami kon McLaren teambaas Andrea Stella erg tevreden zijn met het behaalde resultaat. Na de Italiaanse Grand prix van Monza had McLaren geen overwinning meer achter zijn naam weten te noteren. In Miami wist Lando Norris dat te veranderen door een klinkende overwinning te behalen! Behalve de vreugde van een overwinning betekende het dat McLaren definitief dichter bij Red Bull is gekomen. Het was een lange weg. De teambaas uit Woking wil echter voorzichtig zijn. De prestaties van de Engelse auto verbaasden veel experts en lieten na de Safety Car een ongeëvenaard tempo zien. Het verschijnen van het veiligheidsvoertuig in de baan, kwam as geroepen voor de MCL38.Maar het deed niets af aan de prestatie van de nieuwste McLaren.

Andrea_Stella_en_Lando_Norris_podium_GP_Miami_2024 Bron McLaren




De grid herschikt zich
De Grand Prix van Miami brengt McLaren terug naar de top van het podium in de Formule 1. In het eerste deel van het nieuwe seizoen leek het team uit Woking te zijn gedegradeerd naar de rol van derde-wiel-aan-de-wagen, achter Red Bull en Ferrari. De updates die naar Florida werden meegebracht, gecombineerd met een flinke dosis geluk, zetten de Engelsen weer in de schijnwerpers. Het is te vroeg om Red Bull eindelijk als ‘menselijk’ te beschouwen, maar de grid is bezig met een herschikking.

Niet zo dominant
“Als er niets anders is, geeft deze overwinning ons enthousiasme en energie om de auto nog sneller te ontwikkelen dan we doen. Maar naar mijn mening, als we constant met Red Bull willen vechten, moeten we dat doen door nog een pakket mee te brengen naar Imola, zoals het pakket dat we hier hebben geprobeerd. Ik denk dat Red Bull zijn potentieel in Miami niet volledig heeft benut. Ik denk dat, ja, we de auto hebben verbeterd. We weten uit de cijfers hoeveel we hem hebben verbeterd en dat zou je aan de rondetijd moeten zien. Maar Red Bull had het wat moeilijk in deze race. Is it een representatief voor wat de toekomst gaat worden? Ik zou mijn hand er niet voor in het vuur willen steken", aldus de Italiaanse ingenieur. Het bevestigt dat Red Bull niet zo dominant is als velen willen doen geloven. Dat hebben we nu in Miami gezien.



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS