Formule 1

OFFICIEEL: Max Verstappen per direct naar Red Bull Racing: “Een nieuwe uitdaging”

Uitgegeven door Johan Vis • 5 mei 2016 07:52 • Print artikel

Max Verstappen maakt per direct de overstap naar Red Bull Racing. Het 18-jarige Nederlandse Formule 1-talent promoveert daarmee van Scuderia Toro Rosso naar het hoofdteam van Red Bull. Dit betekent dat Max volgende week bij de Formule 1 Grand Prix van Spanje zijn eerste ronden in de voor hem nieuwe bolide van Red Bull Racing zal draaien.

Max Verstappen

Max is verheugd en tegelijkertijd vereerd met de geboden kans, zo laat hij via Verstappen.nl weten: “Deze volgende stap in mijn nog prille Formule 1-carrière is een waanzinnige kans en ik ben Red Bull Racing en Dr. Helmut Marko dan ook zeer dankbaar voor het in mij gestelde vertrouwen. Het betekent voor mij een nieuwe uitdaging, waarbij ik snel veel kan opsteken in de omgeving van het topteam Red Bull Racing. Daarnaast kijk ik er enorm naar uit om samen te werken met en te leren van een ervaren en bewezen teamgenoot zoals Daniel Ricciardo is.”

“Alle medewerkers van Scuderia Toro Rosso kan ik niet genoeg bedanken voor hun inzet. Iedereen op de fabriek in Faenza en Franz Tost in het bijzonder heeft stuk voor stuk een bijdrage geleverd om mij te brengen waar ik nu ben. We hebben samen een mooie weg afgelegd”, aldus Max.

“Samen met Red Bull Racing zetten we nu alles op alles om mij zo optimaal mogelijk voor te bereiden op mijn eerste meters in de RB12 Tag Heuer, die ik volgende week vrijdag in Barcelona zal afleggen. Het spreek voor zich dat ik niet kan wachten tot dat bijzondere moment daar is.”

De komende dagen zal Max op de Red Bull Racing-fabriek in Milton Keynes een racestoeltje laten schuimen, maakt hij kennis met de RB12 en zijn nieuwe teamleden en zal hij op de simulator virtueel aan de auto kunnen wennen. Na deze intensieve voorbereiding gaat het licht op vrijdag 13 mei op groen voor de eerste vrije training op Circuit de Barcelona-Catalunya.

Overstappen op Ziggo Sport, meer snelheid en gratis Formule 1!
Ziggo voert een snelheidsverhoging door voor de Ziggo Pakketten met Connect Max. De snelheid van deze nieuwe pakketten gaat omhoog van 200Mbit/s naar 300Mbits/s download- en 30 Mbit/s uploadsnelheid. Stap nu over op Alles-in-1 van Ziggo met supersnel internet, Replay TV, Ziggo Sport en voordelig bellen. Dit seizoen zijn alle Formule 1-races rechtstreeks te volgen via Ziggo Sport, de gratis sportzender voor alle Ziggo klanten op kanaal 14.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS