Formule 1

F1 in de USA: "De populariteit van onze sport blijft in de VS in een verbazingwekkend tempo groeien"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 8 mei 2024 12:40

De Grand Prix van Miami werd dit seizoen als Sprintweekend afgewerkt. En waar dat twee weken geleden bij de GP van China in het nadeel van Yuki Tsunoda te werken, bleek dit weekend het tegendeel. De Japanner wist in zowel de Sprintrace als de Grand Prix in de punten te eindigen. En zijn teamgenoot bij VISA Cash App RB, Daniel Ricciardo, finishte de Sprintrace ijzersterk als vierde. Voor het Italiaanse team dus een geweldig weekend om op terug te kijken.

Yuki Tsunoda

“In het derde jaar heeft de Grand Prix van Miami zich bewezen als een geweldig evenement en de populariteit van onze sport blijft in de VS in een verbazingwekkend tempo groeien", blikte Racing Bulls teambaas Laurent Mekies terug. "Hier worden de fans, naast spannende actie op de baan, getrakteerd op een hele reeks shows, concerten en evenementen. We vonden het leuk om bij te dragen aan de show met onze eenmalige livery, die goed werd ontvangen door de fans."



“We kwamen hier met een paar updates en ze voldeden aan onze verwachtingen. Onze coureurs speelden een grote rol bij het verbeteren van de prestaties van de auto met een P4 voor Daniel en een P8 met Yuki aan het einde van de sprintrace. Het was een geweldig resultaat voor het team. Ik wil iedereen in Faenza en Bicester nogmaals bedanken voor hun voortdurende inzet en streven naar prestaties. Het was bijzonder verheugend om Daniel weer in geweldige vorm te zien, waarbij hij de vaardigheden en vastberadenheid demonstreerde waarvan we weten dat ze er altijd al zijn geweest. Helaas startte hij zondag vanaf P20. In de tweede stint kwam hij vast te zitten in het verkeer, kon niet hogerop komen en moest genoegen nemen met P15. Wat Yuki betreft, zijn vierde Q3-optreden uit zes races dit seizoen onderstreept hoe consistent hij presteert en onderstreepte hij zijn volwassenheid met een intelligente, maar toch agressieve en supersnelle race van de tiende plaats op de grid naar de zevende plaats bij de vlag. Goed werk!"

“De volgende is onze thuisrace in Imola, op 20 km rijden van ons hoofdkantoor in Faenza. De steun van het thuispubliek, en niet te vergeten al onze fabrieksmedewerkers, geeft het team wel een extra impuls. We kijken er erg naar uit, vooral omdat de GP van Emilia-Romagna vorig jaar werd afgelast, en we hopen het momentum vast te houden en meer punten te blijven scoren.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS