Formule 1

Yuki Tsunoda is koning te rijk: "Ik het gevoel dat mijn rijstijl in de race waarschijnlijk mijn beste was"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 9 april 2024 10:13

Na meerdere jaren zonder succes is het Yuki Tsunoda nu dan toch gelukt om punten te scoren in zijn thuisrace in Japan. Op het iconische circuit van Suzuka wist de Formule 1 coureur van RB de tiende plaats te bemachtigen. Het ene punt voelt voor de Japanner echter als een overwinning.

Yuki Tsunoda

“Ik voel me opgelucht. Nadat ik bij de eerste start enkele posities had verloren, voelde ik zeker een kleine teleurstelling, maar tegelijkertijd concentreerde ik me alleen op de tweede start. Ik had een goede herstart en kon een paar posities goedmaken. Eén van de grote hoogtepunten was de pitstop. Onze monteurs hebben fantastisch werk geleverd, het was zo’n snelle pitstop waardoor we twee auto’s konden inhalen, en dat is waanzinnig!"

"Zonder dat zou het een stuk moeilijker zijn geweest om punten te scoren, dus het team verdient veel lof. Dat geldt ook voor de Japanse fans, ze zijn geweldig! Het is duidelijk dat het feit dat ik eindelijk punten kan scoren voor mijn thuisfans, hier en voor degenen die niet op het circuit konden komen en het op tv hebben bekeken, mij een heel gelukkige kerel maakt. Ik voelde me zelfverzekerd. Ik wist dat onze snelheid op het rechte stuk niet zo competitief is vergeleken met die van andere auto's, maar tegelijkertijd weten we dat we veel downforce hadden en dat de enige kans die we hadden was door de 'Esses' heen te komen, die normaal gesproken worden beïnvloed door downforce. Het zorgde ervoor dat ik een paar goede inhaalacties kon maken en daar heb ik zeker van genoten."

"Wat de banden betreft, heb ik het gevoel dat mijn rijstijl in de race waarschijnlijk mijn beste was. Ik ben hier mijn carrière begonnen en om hier punten te kunnen scoren is heel bijzonder. Hartelijk dank aan iedereen bij Honda, Red Bull en Visa Cash App RB die mij tijdens mijn loopbaan betrokken zijn en gesteund hebben. Ik heb niet het gevoel dat ik P10 heb gescoord, maar P1 – het is een geweldig gevoel.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS