Formule 1

WK-punt en een pakket aan schade: "Yuki reed een fantastische goed gecontroleerde race! Incident Daniel was ongelukkig"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 9 april 2024 09:00

Voor Laurent Mekies, teambaas van het VISA Cash App RB Formula One Team, gaf het weekend op Suzuka in Japan veel vertrouwen en een verdiend punt voor Yuki Tsunoda. De snelheid was er en de tiende plaats werd op eigen kracht gehaald, zonder uitvallers in de vijf beste teams. De Fransman reageerde dan ook blij op de vraag hoe hij het Formule 1 weekend had beleefd. Helaas was er ook een flinke schade te melden toen Daniel Ricciardo de bandenstapel invloog.

VISA Cash App RB Formula One Team

"Geweldig resultaat voor het team. Yuki reed een fantastische, goed gecontroleerde race voor zijn eigen publiek, waarbij hij zijn banden onder controle hield en hard pushte als het er toe deed. Ook enkele geweldige inhaalacties, en het hele weekend geen fout gemaakt. Hij verdient het fantastische resultaat"

"Het incident van Daniel in de eerste ronde was ongelukkig. We waren behoorlijk kwetsbaar tegenover onze concurrenten achter ons, die voornamelijk op zachte banden reden, en deze dingen kunnen gebeuren. Wat belangrijk is, is dat onze beide coureurs hier een geweldig tempo hadden, zoals zaterdag gedemonstreerd werd tijdens de kwalificatie. Het team heeft dit weekend heel goed gepresteerd door alles uit ons pakket te halen, inclusief een beslissende pitstop onder hoge druk in de race en veel moeilijke beslissingen. Het is maar één punt voor het kampioenschap, maar het is een heel punt. Een belangrijke, vooral op een dag waarop de vijf beste teams met beide auto's de race uitreden."

"Een groot compliment voor iedereen in Faenza, in Bicester en voor onze partner Honda. We weten dat we op alle gebieden heel hard moeten blijven pushen om bovenaan het middenveld te kunnen blijven staan, en over twee weken wordt het weer een compleet nieuwe uitdaging voor de sprintrace in China.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS