Formule 1

Stake F1 Team KICK Sauber: "Positieve ontwikkeling, met vier stops zonder problemen"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 10 april 2024 08:00

Suzuka - Stake F1 Team KICK Sauber verliet Japan zonder punten, maar met hernieuwd vertrouwen in het tempo en de prestaties van het team. Valtteri Bottas, gedurende grote delen van de race was Sauber een van de snelste auto's in het achtervolgende peloton en was Bottas het grootste deel van de race sterk in gevecht voor een top tien-klassering, maar eindigde de Fin uiteindelijk als veertiende. Guanyu Zhou, die achteraan startte, zag het potentieel van een goede inhaalrace, mogelijk gemaakt door zijn hoge tempo, teniet gaan door een technisch probleem met de aandrijflijn.

Stake F1 Team KICK Sauber

"Na drie races waarin we last hadden van problemen bij de pitstops, zien we nu een positieve ontwikkeling, met vier stops zonder problemen", blikte Alessandro Alunni Bravi positief terug op de F1 GP van Japan. "Natuurlijk kijken we nu niet naar het maximaliseren van de snelheid, maar naar de consistentie en betrouwbaarheid van onze stops, en dat is wat er gebeurde."

"We moesten de auto van Zhou aan de kant zetten vanwege een probleem met de aandrijflijn, dat het team nu onderzoekt. Het is jammer, want hij had een sterke start en goede eerste ronden en ook al zat hij op dat moment niet direct in de strijd om de punten, met zijn hoge tempo zou hij nuttig zijn geweest voor het team als het gaat om het maximaliseren van de uitkomsten van onze strategie."

"Valtteri had echt een solide race, met twee goede starts en een serieuze kans om punten te scoren: hij lag voor op Tsunoda voor de tweede stop en Yuki ging door om punten te scoren. Natuurlijk kennen we onze huidige beperkingen en wisten we dat we achter hen weer op het goede spoor zouden komen, maar we kunnen moed putten uit het feit dat ons racetempo overeenkwam met dat van hem, zo niet beter was, ook al zat Valtteri uiteindelijk de rest van de race vast achter Magnussen en was hij niet in staat om hem op de rechte stukken aan te vallen."

"Als team moeten we alle gegevens van dit weekend analyseren: we blijven betere prestaties vinden met elke upgrade die van Hinwil komt en we weten dat we de goede kant op gaan. De ontwikkeling gaat goed en de upgrades werken, onze pitstops worden beter: we weten dat we dit jaar alles op alles moeten zetten om punten te scoren en dat we geen enkel detail mogen missen op het gebied van uitvoering, prestaties en betrouwbaarheid, dus we blijven hard werken. We richten ons nu op twee testdagen met Pirelli voordat we sterker terugkomen in Shanghai. We moeten ons vertrouwen behouden: we komen elke race dichterbij en we zien dat we ons kunnen meten met onze directe concurrenten."

"Hoewel het frustrerend blijft om een goede prestatie niet om te zetten in punten, blijft het team vooruitgang boeken dankzij een solide upgradeprogramma en hard werk op het circuit en in Hinwil", besloot Alessandro Alunni Bravi.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS