Formule 1

Racing Bulls zijn blij voor Yuki Tsunoda, de Japanse racefans en motorleverancier Honda

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 10 april 2024 09:06

De vierde race in het Formule 1 kampioenschap van 2024 was er voor het VISA Cash App RB Formula One Team één met twee gezichten. Waar Daniel Ricciardo al na enkele bochten stevig de bandenstapels in vloog, wist zijn teamgenoot Yuki Tsunoda knap een punt te veroveren in zijn thuisrace. Technisch directeur Jody Egginton blikt terug op de prestaties van zijn team in ook de thuisrace voor motorleverancier Honda. Hij is blij voor Yuki Tsunoda, de Japanse racefans en motorleverancier Honda.

Yuki Tsunoda

“De race was van start tot finish een zeer spannende strijd om het laatste punt, maar we kwamen er vooraan in de groep uit, dankzij wat alleen kan worden omschreven als een echte teamprestatie. Yuki reed fantastisch en wist zijn banden goed te managen in de fases van de race wanneer het nodig was, maar liet ook een goed tempo zien als het nodig was om de voorsprong te behouden. De pitmuur paste de strategie heel goed aan na de herstart en de pitcrew produceerde onder druk een fantastische tweede pitstop, waardoor Yuki baanpositie terug in het zeer intense gevecht met Stroll, Bottas, Hulkenburg en Magnussen."

"Helaas kwam de race van Daniel nooit op gang, omdat zijn incident in de eerste ronde hem uit de race haalde. Maar zelfs zonder droge sessie voor hem op vrijdag, heeft hij wel een solide kwalificatie neergezet en we zijn ervan overtuigd dat we hierop kunnen blijven voortbouwen in de komende evenementen. Iedereen op het circuit en daarbuiten in Faenza en Bicester heeft en blijft heel hard werken, en het resultaat geeft nog meer energie om te blijven pushen en het pakket en het team te ontwikkelen. We kijken dan ook allemaal uit naar de volgende races.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS