Formule 1

Problemen blijven zich opstapelen! Voor Williams F1 Racing wordt het een race tegen de klok!

Uitgegeven door Peter Vader • 9 april 2024 10:57

De problemen bij Williams F1 Racing blijven zich opstapelen. Het team dat aan het begin van dit seizoen de meeste ongelukken achter zijn naam had staan, bevestigde deze status ook weer in Japan. Eerst was er de crash van Logan Sargeant in FP1, wat een groot risico op calamiteiten met zich meebracht tijdens de lange afstand van de te verrijden Grand Prix op zondag. Daarna volgde de aanrijding van Alexander Albon met Daniel Ricciardo, waarna de Thai na de eerste bocht tegen de muur botste. Twee crashes die naast enorme extra kosten ook de Williams-deelname aan de volgende Grand Prix van China kunnen blokkeren.

WilliamsF1 @ GP Japan 2024



Race tegen de klok
Het Britse Autosport meldde dat het Williams-team nu genoodzaakt is om zo snel mogelijk de chassisreparaties uit te voeren op de thuisbasis in Engeland. Er is uiteraard veel vertrouwen in wat er daar in de werkplaats kan worden bereikt, maar het is ook duidelijk dat de situatie niet de gemakkelijkste is. De constructie en montage van de onderdelen van een Formule 1-chassis is namelijk bepaald geen gemakkelijke opgave. Het wordt dus een race tegen de klok om op tijd in China te arriveren.

Terug bij 'af'
De grote stappen vooruit van Williams onder het toeziend oog van James Vowles lijken dit seizoen ook niet meer van toepassing. Na de goede prestaties van 2023 lijkt de nieuwe Williams-eenzitter de sterke punten van het vorige ontwerp, te hebben verloren. Een verandering van concept die op de lange termijn het Grove-team wel degelijk zou kunnen helpen, maar die het team voorlopig veroordeelt tot een plaats in de achterhoede. Williams is weer terug bij af en zal zich opnieuw naar voren moeten knokken.

WilliamsF1_121681_grid



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS