Formule 1

Oscar Piastri wil in 2026 vechten voor overwinningen: "Ik denk dat dat kan"

Uitgegeven door Frank Korsel • 27 april 2024 08:01

Het team van McLaren is sterk begonnen aan het nieuwe seizoen. In China eindigde Lando Norris op de tweede positie achter Max Verstappen in zijn Red Bull. Zij kijken nog altijd vanuit hun ivoren toren naar beneden. Toch denkt McLaren-coureur Oscar Piastri dat hij verwacht dat McLaren in 2026 kan meevechten voor de overwinningen.

Oscar Piastri

Red Bull en Max Verstappen domineren al sinds 2022 de Formule 1. Ferrari, Mercedes en McLaren moeten het doen met de resterende posities.

Na de vijfde Grand Prix van het seizoen in 2024 staat McLaren op de derde positie in het constructeurskampioenschap. Volgens Piastri moet hier snel verandering in komen. In gesprek met Xinhau vertelt Piastri dat McLaren binnenkort weer moet gaan winnen: "Ik denk dat we races kunnen winnen voor 2026. Red Bull ligt nog steeds een stapje voor op de rest, maar ik denk dat we dichter bij komen."

"Kijk bijvoorbeeld naar Japan. Vorig jaar kwalificeerde ik me daar als tweede op een halve seconde van Max, en dit jaar had ik een halve seconde achterstand en was ik zesde. Dus ik denk dat iedereen dichter bij elkaar komt. We moeten nog steeds een stap zetten, maar ik denk dat iedereen optimistisch is dat we ze kunnen pakken. Misschien dit jaar, maar we kijken vooral naar volgend jaar."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS