Formule 1

Oliver Mintzlaff komt Max Verstappen te hulp: Horner en Marko in rustiger vaarwater en introductie van nieuw design-trio!

Uitgegeven door Peter Vader • 9 mei 2024 10:17

Hoewel Horner-gate nog niet afgelopen is, komt de zaak op dit moment in een rustiger vaarwater. De aandacht is weer volop gericht op wat er op het circuit gebeurt en niet op politieke zaken. Dit is mede een gevolg van de bemoeienis van Oliver Mintzlaff, die zich ontpopt als een soort vredestichter. De directeur van Red Bull GmbH, die samen met Franz Watzlawick en Alexander Kirchmayr het Oostenrijkse bedrijf overnam na de dood van Dietrich Mateschitz, heeft feitelijk niet alleen ingegrepen om Max Verstappen te beschermen, die ook in het middelpunt van belangrijke transfergeruchten belandde, maar ook Christian Horner en Helmut Marko. Zij waren de laatste tijd de twee meest besproken figuren bij Red Bull, wiens toekomst bij Red Bull in het ongewisse raakte.

Christian_Horner_Helmut_Marko
Christian Horner en Helmut Marko




Verbonden aan Red Bull
In een interview dat Bild tijdens het weekend in Miami gaf, verklaarde Oliver Mintzlaff: “Marko bij Mercedes? Ik denk dat dit uitgesloten is. Helmut is nauw verbonden met Red Bull en we zijn hem veel verschuldigd. Hij had ook de moed om Verstappen op zeventienjarige leeftijd naar de Formule 1 te halen." De discussie ging vervolgens ook over Christian Horner. De omstreden Red Bull-teambaas werd eind februari vrijgesproken van alle aanklachten tegen hem, in het seksuele schandaal waarin hij ruim twee maanden lang de hoofdrol speelde. Zijn ‘vrijspraak’ werd zelfs herbevestigd door Red Bull-eigenaar Yoovidhya: “Ik ben ervan overtuigd dat we nog steeds samen met hem winnen. Horner denkt alleen aan winnen met het team en is een uitstekende CEO."

Correct en respectvol
Ten slotte gaf Mintzlaff ook commentaar op het afscheid van Adrian Newey, die Red Bull volgend jaar na twintig jaar groot succes, gaat verlaten: "Hij speelde een belangrijke rol bij het winnen van dertien wereldtitels, en het is uiteraard jammer dat hij vertrekt. We hebben alles besproken in een zeer correct en respectvol gesprek. Hij laat niet alleen een unieke erfenis achter, maar ook een structuur die hij heeft helpen opbouwen. Hij zal gemist worden, maar we zullen nog steeds hele snelle auto's kunnen bouwen."

Nieuw ontwerptrio
Nu Newey uit beeld is, heeft de regerend F1-wereldkampioen er onmiddellijk aan gewerkt om nieuwe hoofdrolspelers in het voetlicht te plaatsen met het trio Wachč-Waterhouse-Balbo. Zij hebben de taak om de iconische naam van Newey te doen verbleken en te bewijzen dat Red Bull ook zonder hem een perfecte F1-auto kan ontwerpen, zodat Max Verstappen Grands Prix voor Red Bull kan blijven winnen en een vervolg kan geven aan zijn F1-wereldkampioenschappen. Dat geldt met name voor de Red Bull-bolide van 2026, want die is met de nieuwe motor achterin ontwikkeld door Red Bull Powertrains, nog een hele opgave!



Ben jij al gratis abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formule 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS