Formule 1

George Russell hoopt McLaren achterna te gaan: “Het is mogelijke als je je zaken op orde hebt”

Uitgegeven door Frank Korsel • 9 mei 2024 14:45

Mercedes kon ook in Miami geen potten breken, terwijl het F1-klantenteam McLaren de Grand Prix met Lando Norris won. Mercedes staat op de vierde positie in het kampioenschap en met een grote achterstand op McLaren op P3. Toch put George Russell hoop uit de snelheid van McLaren. Hij hoopt dat Mercedes met dezelfde krachtbron eenzelfde inhaalslag kan maken.

George Russell

Mercedes bevindt zich op dit moment op dezelfde positie als McLaren een jaar geleden. Toen zwommen Lando Norris en Oscar Piastri in het middenveld. Gedurende het seizoen, dat gedomineerd werd door Verstappen begon de snelheid in de McLaren te komen. Afgelopen weekend betaalde het harde werken zich uit, toen ze hun eerste Grand Prix-overwinning sinds 2021 op hun naam schreven.

Russell kijkt met grote ogen naar McLaren, die wel grote stappen weten te maken. Iets dat Mercedes nu nog niet lukt. Russell eindigde de Grand Prix van Miami als achtste, terwijl teamgenoot Lewis Hamilton op de zesde positie wist te eindigen. In gesprek met Motorsport.com spreek Russell vol lof over de ontwikkelingscurve van klantenteam McLaren: "Ze stonden elf maanden geleden nog op P17 en P18 in de kwalificatie in Miami, nu winnen ze de race. Dat toont dus aan wat er mogelijk is als je de zaken goed op orde hebt. Maar voor nu hebben we dat niet en we moeten snel verandering gaan doorvoeren."

Mercedes nam in Miami ook enkele updates mee, maar deze maakten nog geen groot verschil op de uitslag. Russell benadrukt dat hij ook niet verwacht direct grote successen te boeken door de komende updates: "Dat is niet iets wat ons direct in racewinnaars zal veranderen. We moeten begrijpen dat we momenteel het vierde team op de grid zijn. De rondetijden liegen er niet om, en de stand in het wereldkampioenschap F1 is ook zoals deze is. Dit is waar we staan. We vechten nu al week in week uit om de posities vijf tot en met acht."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS