Formule 1

Michael Bleekemolen opnieuw in actie in Europese NASCAR + VIDEO

Uitgegeven door Bart • 10 april 2024 10:01

Team Bleekemolen heeft de line-up compleet voor het nieuwe seizoen in de NASCAR Whelen Euro Series. De Amsterdamse Iraniër Reza Sardeha zal zijn debuut gaan maken in de #11 auto en de 74-jarige Michael Bleekemolen gaat in de #72 Ford Mustang opnieuw op jacht naar topklasseringen in de Legend Trophy. Team Bleekemolen zal ook de #30 3F Racing Chevrolet Camaro ondersteunen.

Michael Bleekemolen


De 34-jarige Sardeha begon op 11-jarige leeftijd met karten en de stap naar de EuroNASCAR is de grootste in zijn carrière tot nu toe. "Dit seizoen wil ik vooral ervaring opdoen voor volgend jaar. In 2024 wil ik in de top 18 rijden en dan in 2025 doorstoten naar de top 10. Deze auto's rijden geweldig en er is een geweldige competitie in de EuroNASCAR. Ik zie mezelf als een constante coureur die geen fouten maakt en snel leert. Ik neem het racen zeer serieus en wil iedere sessie beter worden."

Michael Bleekemolen


Michael Bleekemolen krijgt in de Legend Trophy onder meer concurrentie van teamgenoot en titelverdediger Melvin de Groot. Bleekemolen: "Deze klasse is enorm goed georganiseerd en de auto's zijn fantastisch. Het is mijn doel om voor het podium te vechten en de Legend Trophy te winnen. Mijn hoogtepunt in de EuroNASCAR tot nu toe is mijn zege in de Legend Trophy vorig jaar in Vallelunga."

Ook Sebastiaan Bleekemolen van Team Bleekemolen - Raceplanet.nl staat in de startblokken. Het seizoen 2024 van de NASCAR Whelen Euro Series start komend weekend op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS