Formule 1

Max Verstappen werpt 'belangrijke' vraag op over 2026 na winst Mercedes V6-krachtbron

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 april 2024 17:04

Max Verstappen is volgens 'betrouwbare vogels' nieuwsgierig naar wat Mercedes in 2026 op de baan zal brengen. In 2014 maakte Mercedes met de nieuwe turbohybride V6-motoren een einde aan Red Bulls reeks wereldtitels, omdat zijn V6-motor de beste van het veld bleek.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Pas toen Verstappen in 2021 de titel won, werd het motorvoordeel van Mercedes tenietgedaan door Honda, die Verstappen vanaf 2019 naar zijn eerste van drie wereldtitels leidde nadat hij was teruggekeerd op de hoogste trede van het podium.

Sindsdien was het Red Bull dat de rijders- en constructeurstitels veroverde in het eerste en tweede jaar van auto's met grondeffect. Maar nu er in 2026 nieuwe regels van kracht worden voor zowel de motor als de auto, is het voor iedereen gissen wie er als winnaar uit de bus zal komen.

Hoewel hij wereldtitels heeft gewonnen met een door Adrian Newey ontworpen auto, is de Nederlander zich terdege bewust van wat Mercedes te bieden heeft als het gaat om nieuwe motorreglementen. En volgens voormalig F1-coureur Robert Doornbos is hij benieuwd naar wat Mercedes in petto heeft voor 2026, temidden van geruchten dat hij Red Bull zou kunnen laten vallen voor Mercedes.

Verstappen is ongelukkig met de drama's bij Red Bulls en wordt in verband gebracht met een overstap naar Mercedes, waar hij het hof wordt gemaakt door teambaas Toto Wolff. Maar terwijl de teambaas meer dan eens heeft gezegd dat de drievoudig wereldkampioen F1 zich aangetrokken voelt tot de snelste auto op de grid, zeggen de 'vogels' van Doornbos dat hij mogelijk wordt overgehaald door de motorplannen van het team voor 2026.

"Ik heb van mijn betrouwbare vogel gehoord dat Max al gesprekken voert met Mercedes, puur om één op één te kijken wat het gevoel is voor de toekomst", vertelde Doornbos aan Ziggo Sport. "Wat gaat Mercedes doen met de motor is een van de belangrijkste vragen die besproken zou zijn. Hij weet al wat ze bij Ford en Red Bull in 2026 gaan doen. Dat is een cruciaal jaar."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS