Formule 1

Lewis Hamiltons 'revitaliserende' overstap naar Ferrari levert geen teamtitels op, claimt Thierry Boutsen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 april 2024 19:02

Drievoudig F1 Grand Prix-winnaar Thierry Boutsen gelooft dat Lewis Hamilton zijn carrière nieuw leven zal inblazen door zijn overstap naar Ferrari volgend seizoen. Hamilton verlaat Mercedes na meer dan tien jaar - en zes coureurstitels - en stapt in 2025 over naar Ferrari, maar heeft dit seizoen moeite om George Russell te evenaren in de openingsraces van dit seizoen.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


De voormalige Williams Grand Prix-winnaar sprak over Hamiltons aanstaande carrièremove. De Scuderia is momenteel Red Bulls naaste rivaal aan de kop van het veld en het enige team sinds eind 2022 dat het een Grand Prix-overwinning afsnoepte.

Hamilton heeft de afgelopen races moeite gehad om George Russell bij te houden, wat speculaties voedt dat hij mentaal al vertrokken is bij het team waarmee hij zoveel titels heeft gewonnen. In Japan wist Hamilton zich beter te kwalificeren dan Russell, maar hij kwam onder druk te staan van zijn jongere teamgenoot voordat hij vroeg of hij hem moest laten voorgaan. Hamilton liet Russell voorbij en ging op jacht naar een sterkere positie, waarbij Russell als zevende eindigde en Hamilton als negende.

Ondanks Hamiltons zeer teleurstellende start van het seizoen vermoedt Boutsen dat de zevenvoudig wereldkampioen zich niet volledig inzet voor zijn huidige werkgever. "Misschien rijdt hij maar op 98 procent. We zagen het tijdens de race in Japan toen hij vroeg of hij George voorbij moest laten. Een paar jaar geleden zou hij keihard hebben gevochten om hem voor te blijven.”

"Nu, als het slechter gaat, komt hij in een slechte situatie en geeft hij het gewoon op. En geeft hij Russell de kans om beter te zijn dan hij.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS