Formule 1

Grote glimlach! Fernando Alonso noemt prestatie in Japan één van zijn beste ooit

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 april 2024 07:01

Fernando Alonso straalde na afloop van de Grand Prix van Japan en legde uit waarom hij deze race tot zijn beste prestaties in de Formule 1 ooit rekende.

Fernando Alonso Aston Martin F1


Terwijl de coureur van Aston Martin aan het begin van het vorige seizoen de ene podiumplaats na de andere pakte, zijn die resultaten nu opgedroogd. P5 in Saoedi-Arabië is zijn beste resultaat in de eerste vier races van 2024. De P6 van de tweevoudig wereldkampioen op Suzuka toverde echter een grote glimlach op zijn gezicht.

Alonso moest in een laat stadium van de race de druk van Oscar Piastri van McLaren en George Russell van Mercedes weerstaan. Dat lukte hem met vlag en wimpel en hij kwam als zesde over de streep. Alonso noemde dat 'compleet onrealistisch', omdat McLaren en Mercedes volgens hem snellere auto's hebben.

Het is misschien daarom geen verrassing dat Alonso zijn prestatie vanaf P5 op de grid zag als één van zijn beste tot nu toe. "Het ging heel solide vanaf de vrije training tot aan de race, misschien wel de beste van het afgelopen jaar. Hij hoort misschien wel bij de top vijf van mijn carrière. Maar deze prestatie vloeit weg in de anonimiteit. Morgen zal iedereen dit weekend vergeten zijn."

“Ik voelde me verbonden met de auto. We zijn zeker langzamer dan Red Bull en Ferrari. Die teams rijden momenteel in een andere divisie. Verder zijn ook McLaren en Mercedes sneller dan wij. Mercedes heeft wat geëxperimenteerd met de auto, de band waarop zij startten en een wat gedurfde strategie, maar daarvan hebben wij geprofiteerd en een positie gewonnen. Oscar had misschien niet de topsnelheid om mij echt aan te vallen. P6 is compleet onrealistisch. Dus ik ben heel blij."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS