Formule 1

Dr. Helmut Marko reageert op rare Max Verstappen-claim van Toto Wolff: "Laat me aub met rust!"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 april 2024 17:03

Red Bull-adviseur Helmut Marko wil 'met rust gelaten worden' na de beweringen van Toto Wolff dat het kampioenschap al beslist is. De tachtigjarige Oostenrijker zei dat Australië bewijst hoe snel het mis kan gaan, omdat Wolff heeft gezegd dat het kampioenschap in de Formule 1 buiten bereik is voor iedereen behalve Red Bulls.

Helmut Marko Red Bull Racing F1


Nadat Red Bull voor de derde keer in de eerste vier races van het seizoen een 1-2-finish had neergezet, beweerde Wolff dat niemand Max Verstappen en Red Bull ervan kan weerhouden om weer kampioen te worden. "Niemand kan Max dit jaar nog pakken", vertelde hij de media op Suzuka. "Zijn rijgedrag en de auto zijn gewoon spectaculair. Ik kan zien hoe hij met de banden omgaat."

Over de vooruitzichten van Mercedes zei Wolff: "In principe is dit seizoen is voor ons dit seizoen de tweede plek het maximaal haalbare." Maar Marko is van mening dat deze theorie niet opgaat en zegt dat het feit dat Red Bull een sterke start van het jaar heeft gehad niet maatgevend is voor de rest van het F1-seizoen.

In een interview met Oostenrijkse media werd Dr. Helmut Marko verteld dat rivalen Red Bull al ‘feliciteren met de titel’, waarop hij spotte. "Laat me alsjeblieft met rust!”, vertelde Marko aan het Oostenrijkse OE24. "We hebben pas vier races gereden, nog twintig te gaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS