Formule 1

Charles Leclerc waarschuwt zichzelf na belangrijke ontdekking: "Het ligt meer aan mij en de manier..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 april 2024 08:01

Charles Leclerc weet dat hij wordt gezien als een 'zeer snelle coureur in de kwalificatie', maar hij heeft het gevoel dat dit onderdeel van het racen hem problemen oplevert. Leclerc stond zaterdag op Suzuka perplex toen hij eindigde op P8, hoewel het verwachte racetempo van de Ferrari een stuk beter bleek door Leclerc P4, achter zijn teamgenoot bij Ferrari Carlos Sainz.

Charles Leclerc Ferrari F1


Hoewel Leclerc zijn snelheid en one-stop-strategie op Suzuka omschreef als 'geweldig', werd de impact ervan beperkt door die kwalificatieproblemen, waarbij Leclerc naar zijn out-laps kijkt als het onderdeel van zijn spel dat moet verbeteren om dit zwakke punt aan te pakken.

"Als coureur moet je altijd een stapje terug doen en naar het weekend als geheel kijken", vertelde hij Sky F1 na de Grand Prix van Japan. "Er is één ding dat we beter hadden kunnen doen en dat is de manier waarop we de banden prepareren voor de kwalificatieronde, want zoals ik al zei, was ik blij met de ronde, maar had ik niet genoeg grip. En dat komt vooral door de ronde ervoor, toen ik bezig was de banden in het juiste window te krijgen."

"Het is niet vaak voorgekomen dat ik me moest focussen op de kwalificatietijd, omdat dat normaal gesproken één van mijn sterke punten is. Maar in Australië en hier heb ik het moeilijk gehad. Normaal gesproken word ik snel beter als ik ergens aan werk, dus ik heb er alle vertrouwen in dat ik me snel zal verbeteren. Ik ben altijd een zeer snelle kwalificatie-coureur genoemd, en niet zozeer in de race."

"Dit jaar doe ik niets heel anders. Het is gewoon zo dat we een auto hebben die veel beter is in een race. Daaraan hebben we gewerkt en we denken dat we hebben begrepen welke kant we op moeten met de auto om het ons makkelijker te maken in de race. We zetten dit jaar dus stappen vooruit.”

"Maar dit zou onze prestaties in de kwalificatie niet moeten schaden, dus ik denk niet dat dit te maken heeft met mijn problemen in de laatste twee kwalificaties. Het ligt meer aan mij en de manier waarop we de temperatuur in de banden opbouwen tijdens de out-lap. Hier ga ik naar kijken om te proberen te begrijpen wat ik beter kan doen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS