Formule 1

Aston Martin aangespoord Lance Stroll eruit te gooien

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 april 2024 18:01

Aston Martin wordt aangespoord om Lance Stroll te laten vallen, voordat zijn vorm het Britse team een Formule 1-titel kost. De Canadees is bezig aan zijn zesde seizoen bij het Formule 1-team van zijn steenrijke vader Lawrence Stroll. De prestaties van Stroll kwamen Aston Martin vorig seizoen duur te staan.

Lance Stroll Aston Martin F1


Door slechts 74 punten te scoren tegenover de 206 van zijn teamgenoot Fernando Alonso, zakte Aston Martin naar de vijfde plaats in het teamklassement. Als Stroll ook maar de helft van het aantal punten van de Spanjaard had gescoord, had het team vierde gestaan. Als hij Alonso had geëvenaard, zou het team op de derde plaats hebben gestaan. Maar ondanks vragen over zijn motivatie, waarbij de geruchtenmolen in de F1 op een gegeven moment zelfs suggereerde dat hij weleens zou kunnen gaan tennissen, rijdt Stroll dit seizoen gewoon voor Aston Martin.

Hij heeft de tweevoudig wereldkampioen in vier raceweekenden één keer weten te verschalken en de laatste keer in Japan kwam hij niet verder dan de 16e plek in de kwalificatie, terwijl Alonso zijn AMR24 op de vijfde startplaats zette. Alonso scoorde tot duvser 24 punten en Stroll negen. BBC F1-kenner Harry Benjamin denkt dat het tijd is voor Aston Martin om de Canadees te laten vallen en in plaats daarvan Yuki Tsunoda in de auto te zetten. Hij denkt dat de Japanse coureur de perfecte vervanger zou zijn aangezien Aston Martin in 2026 overstapt op Honda.

"Fernando Alonso veegt absoluut de vloer aan met Lance Stroll", zei Benjamin in de BBC-podcast Chequered Flag. “Stroll pakt natuurlijk geen polepositions, komt niet op het podium in de Formule 1 als hij een slechte coureur is, maar als hij een andere coureur was, zou hij niet meer in de Formule 1 zitten op basis van zijn prestaties in de afgelopen jaren. Hij zit alleen in dat team omdat zijn vader de eigenaar is en het team runt."

"Als Aston Martin een serieuze bedreiging wil worden in de Formule 1 - het heeft de faciliteiten en het geld om het te doen - heeft het een sterkere tweede coureur nodig. Het moet Fernando Alonso vasthouden, dan heeft het een tweede coureur nodig die in staat is om punten te scoren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS