Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Thriller finale - Porsche junior Sven Muller pakt titel in Carrera Cup Deutschland!

Uitgegeven door Peter Vader • 18 oktober 2016 13:02 • Print artikel

Sven Müller is de nieuwe kampioen van de Porsche Carrera Cup Deutschland. De 24-jarige Duitser uit de stad van Bingen aan de Rijn, hield de spanning hoog bij de seizoensfinale op de Hockenheimring. Ondanks een botsing en een drive-through penalty reed hij naar een vijfde plaats en verzekerde hij zich van de titel. Christian Engelhart (D / MRS GT-Racing) won de zestiende race op zondag van het altijd spannende kampioenschap en eindigde voor Nicholas Yelloly (GB / Rookie Team Deutsche Post by Project 1) en Matteo Cairoli (I / KUS Team75 Bernhard). De overwinning was niet genoeg voor Engelhart om Müller naar de kroon te steken. Aan het eind van de dag, had Müller acht punten meer dan Engelhart. Met tien overwinningen uit 16 races, vestigde Porsche junior Müller een nieuw record in de Porsche Carrera Cup Deutschland. "Op het einde dingen werden moeilijker dan ik had gehoopt. Op sommige momenten dacht ik dat het allemaal niet genoeg zou zijn. Maar met mijn Konrad autosport team domineerde ik het seizoen en nu ben ik gewoon blij dat ik de titel mee naar huis nemen." aldus Müller.

Muller en Konrad kampioen 2016
> Sven Muller en Franz Konrad kampioen 2016

Müller startte de race vanaf pole position, de negende keer dit seizoen, maar moest in eerste instantie erg worstelen. Ondanks zijn fraaie start, was Müller niet in staat Schmidt van zich af te schudden, waarbij de Zwitsers hem in de vierde bocht zelfs voorbij stak. Toen de Duitser probeerde zijn koppositie terug teveroveren, raakten de twee auto's elkaar. Schmidt gleed in de run-off zone, schraapte de vangrail en was uit de race. De safety car werd ingezet en door zijn manoeuvre kreeg Müller een drive-through penalty. Toen de Konrad coureur door de pitstraat was gereden, keerde hij terug op de deriende plaats. In de overige zeven ronden werkte hij zich een weg naar voren en behaalde alsnog de vijfde plaats. Dit was voldoende voor hem om de titel zeker te stellen.

Start Hockenheim
> Start op Hockenheim

Hoewel Engelhart erg blij was met zijn overwinning na 18 ronden, was hij nog steeds teleurgesteld over het mislopen van de titel: "Ik had een zeer consistent seizoen en stond was op het podium 13 keer. Natuurlijk heb ik nu een beetje moeite met het ene punt dat ik gemist heb. Toch, het is geweldig om het seizoen af te sluiten met een overwinning. Ik wil graag Sven feliciteren met de titel. Hij had een fantastisch seizoen met tien overwinningen. "In de loop van het seizoen raakte Yelloly steeds meer in vorm, met als hoogtepunt de podiumplaatsen in zowel het voorlaatste raceweekend op de Nürburgring en in de laatste race in Hockenheim. De tweede plaats in de finale was zijn beste resultaat van het jaar. Porsche junior Cairoli, die voor het eerst deelnam aan de Carrera Cup voor de eerste keer dit jaar betwist voor Team75 Bernhard, beweerde dat de laatste podium stap. "Er waren veel botsingen vandaag en ik ben blij dat ik niet heb verstrikt raken in een van hen. Ik feliciteer mijn Porsche junior collega op de titel. Hij heeft een geweldige job gedaan dit seizoen."

Engelhart
> Christian Engelhart

Positie vier ging naar de Zweedse gastrijder Philip Morin (S / Team Lechner Racing Huber). Müller werd als vijfde afgevlagd, nadat David Kolkmann (D / Rookie Team Deutsche Post door Project 1) een tweede drive-through penalty kreeg als gevolg van een vliegende start. Porsche junior Dennis Olsen (N / Team Lechner Racing Huber) leverde een stevig duel met Müller tijdens de laatste ronden. Het leverde hem een 30-seconde penalty op na het veroorzaken van een aanrijding, die hem terugwees naar de zestiende plaats. "Dit seizoen was vol met actie, die ik soms liever niet had gehad. Om het seizoen derde overall te beeindigen, is meer dan ik had verwacht. Ik ben erg blij met mijn eerste Porsche jaar", verklaarde Olsen.

Engelhart achtervolgd
> Engelhart in fel gevecht met achtervolgers

Terwijl Müller tot kampioen werd gekroond met 271 punten, ging de vice-kampioenstitel naar Engelhart met 263 punten. Olsen pakte de de derde plaats met 218 punten en ook rookie kampioenschap stelde hij veilig. In het teamklassement wist Frans Konrad zijn team zijn smalle voorsprong te behouden. Konrad Motorsport won de team titel met 419 punten voorsprong op het Lechner Racing team Huber (411) van Christoph Huber. De derde plaats ging naar MRS GT-Racing (342) met het team bazen Iris Dorr en Karsten Molitor.

Sven Muller achtervolgd
> Sven Muller op weg naar de titel

Uitslag Race 16:
1. Christian Engelhart (D / MRS GT-Racing)
2. Nicholas Yelloly (GB / Rookie Team Deutsche Post door Project 1)
3. Matteo Cairoli (I / KUS Team75 Bernhard)
4. Philip Morin (S / Team Lechner Racing Huber)
5. Sven Müller (D / Konrad Motorsport)
6. Wolfgang Triller (D / Team Huber Lechner Racing)
7. David Kolkmann (D / Rookie Team Deutsche Post door Project 1)
8. Robin Hansson (S / Fragus BR Motorsport)
9. Nick Foster (AUS / Konrad Motorsport)
10. Pontus Fredricsson (S / Fragus BR Motorsport)
11. Patrick Skoog (S / PFI Racing)
12. Lars-Bertil Rantzow (S / Mtech Mededinging)
13. Luca Rettenbacher (A / Konrad Motorsport)
14. Henric Skoog (S / PFI Racing)
15. Philipp Sager (A / Konrad Motorsport)
16. Dennis Olsen (N / Team Lechner Racing Huber)
17. Wolf Nathan (NL / Team Huber Lechner Racing)
18. Siegfried Venema (D / MRS GT-Racing)
19. Magnus Öhman (S / Mtech Mededinging)
20. Mats Karlsson (S / Cirkus Karlsson Racing)
DNF:
Richy Müller (D / Rookie Team Deutsche Post door Project 1)
Jeffrey Schmidt (CH / Team Lechner Racing Huber)

Nick Yelloly
> Nick Yelloly

Eindstand na 16 van 16 races:

Driver classificatie
1. Sven Müller (D / Konrad Motorsport), 271 punten
2. Christian Engelhart (D / MRS GT-Racing), 263 punten
3. Dennis Olsen (N / Team Lechner Huber Racing), 218 punten

Matteo Cairoli
> Matteo Cairoli

Rookie classificatie
1. Dennis Olsen (N / Team Lechner Huber Racing), 218 punten
2. Nicholas Yelloly (GB / Rookie Team Deutsche Post door Project 1), 161 punten
3. David Kolkmann (D / Rookie Team Deutsche Post door Project 1), 154 punten

Philip Morin
> Philip Morin

Amateur classificatie
1. Wolfgang Triller (D / Team Huber Lechner Racing), 310 punten
2. Wolf Nathan (NL / Team Huber Lechner Racing), 234 punten
3. Ricardo Flores Ramirez (PE / MRS GT-Racing), 156 punten

Konrad team met Muller
> Winnaar team klassement: Konrad Motorsport

Team klassement
1. Konrad Motorsport, 419 punten
2. Team Lechner Racing Huber, 411 punten
3. MRS GT-Racing, 342 punten

Start Muller, Schmidt
> Porsche Carrera Cup Deutschland: op weg naar seizoen 2017!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS