Karting • Karting Diversen

Team in the spotlights; Déjà vu met de F1 voor HB Kartteam

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 januari 2008 09:01 • Print artikel

RaceXpress.com zet geregeld een racingteam in the Spotlights! Ditmaal het HB karteam van Rody Hoogenboom, die overigens in 1975 en 1976 aan een Formule 1-avontuur begon door Ensign F1 over te nemen.

HB Kartteam talenten


HB had een raceteam in de Formule1

De gebroeders Rody en Bob Hoogenboom sponsorden in 1975 het Formule 1-team van Ensign, dat geleid werd door Morris Nunn. De Nederlander Roelof Wunderink kon dankzij de sponsoring van Hoogenboom Bewakingsdienst achter het stuur van de door een Cosworth V8 motor aangedreven N175 plaatsnemen. Na een paar races kreeg Wunderink een ongeluk en werd hij vervangen door Gijs van Lennep. Deze wist één punt te scoren. Inmiddels hadden de broers Hoogenboom het Formule 1-team Ensign overgenomen en omgedoopt tot Boro Ensign.

Rody Hoogenboom

Het Boro-team nam deel aan de eerste zes races van 1976 met de Australiër Larry Perkins achter het stuur. Het beste resultaat bleek een achtste plaats tijdens de Belgische Grand Prix op Zolder.

HB Kartteam

Decennia na hun avontuur in de Formule 1 zet Rody Hoogenboom zijn passie voor de racerij voort met het HB Kartteam. Momenteel heeft hij een drietal talentjes onder zijn hoede, bestaande uit Rody Pot, Brian Kramer en Damiano Ciapponi. In de toekomst wil de enthousiaste Hoogenboom de formuleracerij weer in, maar voorlopig kan het HB drietal de nodige ervaringen opdoen met karting. De kartsport is immers de kraamkamer van de autosport.

HB in Rotax Max Junior


Actief in de Mini's met


Naam:       Rody Pot       Brian Kramer     Damiano Ciapponi
Geb: 19/02/1995 04/04/2000 04/04/1995
Woonplaats: Badhoevedorp Vijfhuizen Badhoevedorp
School: Havo/VWO Groep 4 Mavo/Havo
Hobby's Voetbal Voetbal Voetbal
Tennis Tennis Tennis
(bondstraining)
Computerspelen Computerspelen Computerspelen
Karting Karting Karting
Kartklasse: Rotax Max Jun. Micro Max/MiniA2 Rotax Max Junior
Kartmerk: Topkart Tonykart Topkart
beste res: 1e HB Cup 4e HB Cup 1e HB Cup

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS