Karting • Iame X30 Euro Series

Sacha van ’t Pad Bosch pakt ticket voor de grande finale in Le Mans: “Een prachtige uitdaging, ik kan niet wachten”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 augustus 2019 06:44

GENK – De pas negenjarige Sacha van ’t Pad Bosch rijgt de successen in de kartwereld aaneen. In Genk behaalde het grote talent uit Nijkerk voor het tweede jaar op rij een ticket voor het WK in Le Mans. Een prestatie van formaat. Dat hij in de finale van de IAME X30 Benelux Series in Genk nu eens niet op het podium belandde kon de pret voor hem niet drukken. Belangrijker: als leider in de stand bij de Mini's en als beste Nederlander ontving hij het felbegeerde ticket voor de grote finale van volgende maand in het Franse Le Mans.

Sacha van ’t Pad Bosch

Als je Sacha in de kart over de baan ziet scheuren, zou je niet zeggen dat dit pas zijn derde seizoen is in de wereld van het karten. De jonge racer uit Nijkerk pakt podiumplek na podiumplek. Ook in Genk op het natte circuit startte Sacha afgelopen weekend voortvarend met de eerste plek in de eerste heat. Helaas ging het in de tweede heat en in de finale iets minder.

Aan de natte baan kon het volgens Sacha niet liggen. “Ik houd wel van natte omstandigheden en voel me eigenlijk op elke circuit wel thuis. Kennelijk was dit gewoon niet mijn weekend.” Toch kon het piepjonge racetalent uit Nijkerk na de race breeduit lachen. Het ticket voor het WK in Le Mans was namelijk binnen en daar was hij superblij mee. “Daar heb ik echt veel zin in. Vorig jaar werd ik 21ste bij de Mini’s dus mijn streven is om het dit jaar beter te doen. Misschien is zelfs een plek in de top tien wel mogelijk.”

Begeleider Bas Harting ziet ook mogelijkheden voor een goed resultaat in Frankrijk. “Ik werk nu ruim zeven jaar als begeleider van jonge karters en ik heb nog niet eerder zo’n talent gezien. Je zou bijna vergeten dat Sacha pas negen jaar oud is.” Ook dit seizoen maakt Sacha weer indruk en Bas durfde dan ook niet te voorspellen waar dit gaat eindigen. “Ik denk dat hij heel ver kan komen in de racesport. Hij is snel, heeft inzicht en weet bijna altijd de goede lijnen te rijden. Kortom: hij weet precies wat nodig is om in de kartsport te winnen.”

Sacha van ’t Pad Bosch

In het klassement van de IAME X30 Benelux Series gaat Sacha fier aan de leiding. “Alleen op het circuit van Ostricourt werd hij tweede, de overige races heeft hij gewonnen”, vertelt een trotse Bas na afloop van de race. Ook in het WSK, het NK, en het EK behaalt de jonge karter van Team Driver op zijn KR-chassis met regelmaat klinkende resultaten. Maar de grootste uitdaging van het jaar wacht in het weekend van 12 en 13 oktober. Dan bindt het racetalent op het circuit van Le Mans in Frankrijk de strijd aan met tientallen andere jonge karttalenten. Sacha heeft er nu al heel veel zin in. “Een prachtige uitdaging, ik kan niet wachten.”

Sacha van ’t pad Bosch wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Campo Trust in Art, b500.nl, ditishype.nl, Dunlop Motorsport, loomanautos.nl

Sacha van ’t Pad Bosch bedankt Bas Harting, Vincent Slijkoord voor de ondersteuning. Verder bedankt hij zijn vader en moeder, zijn personal trainer Ronald Kraaijenbrink en al zijn sponsoren die het mogelijk maken dat hij zijn sport kan beoefenen.

Match en Fit ondersteunt Sacha van ‘t Pad Bosch

Match en Fit is een bureau gespecialiseerd in sportsponsoring voor topsporters en sportverengingen. Match en Fit maakt sponsorplannen, zodat topsporters en sportverenigingen op een rendabele manier worden verbonden met bedrijven. Sinds kort werkt Match en Fit samen met Sacha van ’t Pad Bosch om meer sponsoren aan Sacha te verbinden, zodat Sacha zijn droom kan verwezenlijken met behulp van betrokken sponsoren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS