Karting • Iame X30 Euro Series

Sacha van ’t Pad Bosch kent sterk weekend in Frankrijk: "Het gaat heel goed dit seizoen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 mei 2019 13:45 • Print artikel

OSTRICOURT - Hij is één van de jongste talenten in de sterk bezette IAME Series Benelux, maar dat weerhield karter Sacha van ’t Pad Bosch er zondag niet van te excelleren tijdens de tweede ronde van het kampioenschap. De pas achtjarige rijder uit Nijkerk snelde op het circuit van Ostricourt in Frankrijk naar een razend knappe tweede plaats in de Mini-klasse.

Sacha van t Pad Bosch

“Ik ben heel blij”, zei Sacha met een lach op zijn gezicht. “Tweede is een mooie plek, maar ik had eerlijk gezegd een beetje verwacht te winnen. Ik werd in de finale van de baan gereden en de jongen die dat deed, kreeg daarvoor een waarschuwing. En later kreeg hij er nog één. Ik dacht daarom dat hij een penalty zou krijgen en daarom ben ik op safe gaan rijden zodat ik mijn plek niet zou kwijtraken. Maar omdat die jongen geen penalty kreeg, ben ik tweede geworden.”

Nu is dat, zoals Sacha terecht constateerde, nog altijd een heel mooie plaats waarmee hij uitstekende zaken deed voor het kampioenschap. Wat de getalenteerde rijder precies van de races in Frankrijk moest verwachten wist hij van tevoren evenwel niet precies. “Sommige jongens kende ik al, maar sommige ook niet.”

Tijdens de vrije trainingen werd al heel snel duidelijk dat Sacha om de overwinning moest kunnen strijden. Hij reed in de eerste vrije training al de snelste tijd en ook in de volgende trainingen toonde hij zich steeds de snelste. “Dat had ik niet verwacht op deze baan. De vorige wedstrijd die ik hier reed, vorig jaar, vond ik heel moeilijk. Toen reed ik voor een WK-ticket en ben ik hier gecrasht. Nu ging het eigenlijk best wel gemakkelijk. In het begin wist ik niet precies hoe de baan ging, daar moest ik even aan wennen, maar daarna ging het goed.”

Ook tijdens de kwalificatie, toen het echt moest, bewees Sacha andermaal dat hij de snelste van allemaal was. Zonder slipstream reed hij naar de snelste tijd en dus de poleposition. “Ik vind het fijn tijdens de kwalificatie alleen te rijden. Dan gaat het bij mij juist heel goed. Als de baan goed voelt, probeer ik altijd alleen te rijden, zonder slipstream.”

In de twee heats reed de jonge Gelderlander naar de respectievelijk tweede en eerste plaats en tijdens de finale mocht hij van de eerste plek starten. Na de eerste bocht lag Sacha nog steeds op kop. Even later werd hij helaas ingehaald en werd hij bij die manoeuvre van de baan getikt. Maar Sacha liet zich niet kennen en alsof er niets was gebeurd, denderde hij naar de snelste raceronde. Zo bleef hij in het kielzog van de rijder op kop om uiteindelijk als tweede te finishen.

Sacha van t Pad Bosch

“Het gaat heel goed dit seizoen. Ik rijd op veel verschillende banen en daar leer ik heel veel van.” Vooral in het WSK in Italië kan hij zich goed verbeteren, wist Sacha. “Daar is een heel groot deelnemersveld en is het racen nog moeilijker. Soms vind ik dat het leukst, maar soms ook niet, als het minder goed gaat.”

Zijn volgende race is de tweede ronde van IAME Euro Series in Castelletto di Branduzzi in Italië. “Die baan ken ik goed. Hopelijk kan ik er in de top tien eindigen in de kwalificatie. En dan in de race proberen verder naar voren te rijden!”

Sacha wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Gold Investment Europe BV, Campo Trust in Art, b500.nl, ditishype.nl, Dunlop Motorsport, loomanautos.nl

Sacha bedankt zijn trainer Colin Schutter en zijn personal trainer Ronald Kraaijenbrink.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS