Karting • Iame X30 Euro Series

Milan Kok van TK Racing Team bekroont topseizoen met ticket voor Le Mans; "Echt gaaf! Ik ben er superblij mee"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 22 augustus 2019 08:00 • Print artikel

GENK- Met een knappe tweede plaats in de finale van de vierde ronde van het IAME X30 Benelux-kampioenschap bij de X30 Cadet in Genk verzekerde het 11-jarige karttalent Milan Kok zich van een plekje bij het WK in Le Mans. Een prestatie waar de karter uit Wijk bij Duurstede en zijn team TK Racing zeer tevreden mee zijn. “Dit is wel echt een bekroning op mijn seizoen. Mijn eerste ticket voor Le Mans, echt gaaf. Ik ben er superblij mee.”

Milan Kok TK Racing Team

Het raceweekend in Genk verliep voor Milan eigenlijk zoals het hele seizoen voor hem verloopt: soepel en gladjes. “De kwalificatie verliep meteen al goed”, vertelt Milan na afloop van de finale waarin hij een tweede werd. “In de eerste heat zaterdag werd ik tweede en in de tweede heat eerste. Zo had ik een goede startpositie voor de finale.”

In die finale lag de jonge snelheidsduivel lang aan kop, maar twee rondes voor het einde moest hij toch een concurrent laten voorbijgaan. “We zaten helaas wat te hoog in de bandendruk waardoor ik op het laatst terrein moest prijsgeven.” Een klein smetje op een verder perfect raceweekend.

De tweede plaats in Genk past perfect in het toch al succesvolle seizoen van de snelle karter uit het team van TK Racing. “Ik rijd een heel constant seizoen en ben nog geen een keer uitgevallen. Alleen op het circuit in Ostricourt stond ik niet op het podium.” Het natte circuit in Genk was voor Milan geen probleem. “Ik houd wel van natte omstandigheden en rijd altijd goed in de regen. Dat is tijdens de heats dit weekend wel gebleken.”

Begeleider en teambaas Kurt Timmermans had op het kartcircuit in Genk weer genoten van zijn pupil. “Milan rijdt een ijzersterk seizoen. Hij staat eerste in de Benelux Series en heeft dit weekend weer een beetje extra voorsprong genomen. Bij het NK bij de Junioren doet hij ook al echt mee om de prijzen. Daar staat hij momenteel zevende. En dan te bedenken dat het zijn eerste seizoen in de grote kart is.” Ook Milans vader en tevens monteur Marco Kok staat te kijken van de stappen die zijn zoon maakt. “Hij ontwikkelt zich heel sterk en rijdt een fantastisch seizoen. Het ticket voor Le Mans is daar eens te meer een bevestiging van.”

Milan Kok TK Racing Team

Grote verwachtingen voor de race, die volgende maand oktober wordt gehouden op het circuit in Le Mans, heeft Milan nog niet, daarvoor is de kwalificatie voor het WK nog te vers. Maar Kurt durft stilaan al te dromen van een finaleplaats voor zijn pupil. “Als Milan daar de finale haalt, dan ben ik als begeleider dolgelukkig. Hij staat zevende bij het NK bij de junioren, dus mijn inschatting is dat de finale haalbaar is. Maar het weekend in Le Mans wordt hoe dan ook een schitterende ervaring waarvan hij veel zal leren. Een belangrijke volgende stap in zijn ontwikkeling als karter.”

Milan Kok bedankt zijn vader en moeder, sponsor Go-Autoparts en TK Racing. Milan zoekt nog sponsors die hem op het WK in Le Mans willen ondersteunen. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Kurt Timmermans van het TK Racing Team.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS