Karting • Iame X30 Euro Series

Dylan Visser ruikt aan het podium bij internationale race in Frankrijk: "Het inhalen ging best wel goed"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 mei 2019 17:10 • Print artikel

OSTRICOURT - Tijdens de tweede heat al snel op het circuit van Ostricourt in Frankrijk, bewees karter Dylan Visser zondag in de finale dat hij een enorme strijdlust herbergt. Het elfjarige racetalent uit Assendelft sjeesde tijdens de tweede ronde van de IAME Series Benelux naar de vierde plaats in de Mini-klasse en was dankzij zij niet aflatende strijdlust enkele malen heel dicht bij een podiumplaats.

Dylan Visser MINI

“Mijn rijden was wel goed. Ik ben in de tweede heat van de dertiende naar de vijfde plek gereden”, zei hij. “Maar ik had in de finale op een plaats in de top drie gehoopt.” Die hoop was ook terecht. Het was tijdens de finale stuivertje wisselen geblazen in het gevecht om de podiumplaatsen. Hij reed meerdere malen op de derde plaats, maar werd in de laatste ronde nog net afgetroefd. Jammer natuurlijk, maar de talentvolle Noord-Hollander had bewezen bij de besten van het sterke internationale deelnemersveld te horen.

Bovendien had Dylan in de heats laten zien dat hij nooit opgeeft. Steeds won hij behoorlijk wat plaatsen om zich uiteindelijk een behoorlijke uitgangspositie te verschaffen voor de finale. Dat de rijder van topteam TK Racing in de heats wat verder naar achteren had moeten beginnen, zat hem in de kwalificatie. Daarin reed hij naar de negende tijd. Het was niet wat Dylan ervan had verwacht, maar een verkeerde bandenspanning betekende dat hij in de kwalificatie zijn potentie niet ten volle kon benutten.

Niettemin liet hij in het vervolg zien dat strijdlust beloond wordt. Zodanig dus, dat hij nadrukkelijk kon ruiken aan het podium. “Ik wilde gewoon zoveel mogelijk rijders inhalen. Dat was niet makkelijk, je moet het kunnen. Gelukkig heb ik daar veel op getraind. Dat kon ik tijdens de race ook merken. Het inhalen ging meestal best wel goed.”

Dylan Visser MINI TK Kartracing

Dit seizoen blijft hij normaal gesproken de nodige vooruitgang boeken, aangezien Dylan een nog drukker programma heeft dan vorig jaar. Behalve de IAME Series Benelux rijdt hij dit jaar ook het GK4-kampioenschap en het Nederlands kampioenschap IAME X30. Dylan geniet ervan. “Lekker veel rijden is gewoon leuk”, zei hij. “Zo kan ik in korte tijd veel leren, denk ik. Sowieso leer ik veel van Kurt (Timmermans, teammanager van TK Racing, red.), zoals inhalen, sleutelen en de motor afstellen. Ik heb dit jaar al veel bijgeleerd.”

Zijn volgende race is de derde ronde van het GK4-kampioenschap. Die wordt op 18 en 19 mei gehouden op het circuit van Venray. Hij heeft er wat goed te maken. “Vorig jaar ben ik op die baan veel uitgevallen. Dit jaar is het anders! Ik sta nu eerste in het kampioenschap. Het zou mooi zijn als ik ook in Venray goed kan scoren!"

Dylan Visser bedankt zijn vader en moeder, Kurt Timmermans van TK Racing en zijn monteur Roy.

Dylan Visser wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Van der Zee Timmerbedrijf, Braspenning Timmerwerken, Roan, Fihuma, Control 2000, Stichting De Stam, J. van Huizen, Sign Vision Belettering, Stuba, All in panel, Kwastro schilderwerken, de Zinkelarij en opa Visser.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS