Karting • GK4 Kartseries

Dylan Visser blijft leider na sterke tweede plaats met Mad Croc -chassis in Mariembourg

Uitgegeven door Bart • 11 april 2019 03:01 • Print artikel

Dylan Visser heeft ook in de tweede race in de strijd om het GK4-kampioenschap zijn snelheid laten zien. De 10-jarige karter uit Assendelft eindigde in het Belgische Mariembourg op de tweede plaats, nadat hij vorig maand de openingsrace in Genk gedomineerd had. Op het circuit van Karting des Fagnes werd de coureur van TK Kartracing in de eerste en derde race derde en kwam hij in de tweede race als winnaar over de eindstreep.

Dylan Visser Mad Croc

Dylan komt uit in de IAME X30 Mini Parilla-klasse en kreeg in Mariembourg veel tegenstand van René Lammers, de zoon van oud Formule 1-coureur Jan Lammers, en de Belg Maxens Verbrugge. Uiteindelijk sleepte Dylan een knappe podiumplek uit vuur. “Het is gaaf om als winnaar over de streep te komen”, refereerde Dylan aan de tweede manche, die hij winnend afsloot. “Het ging wel goed vandaag, maar het kon beter. In de laatste race liep de motor iets minder. Het gaat om het plezier, maar ik wil gewoon altijd goed rijden. Ik ben toch nog derde geworden in die laatste race en ben daardoor tweede in het dagklassement.”

Op het kartcircuit in Wallonië genoot Dylan van de snelheid op het rechte stuk. Overigens probeerde Visser in Mariembourg een ander merk kart. Het chassis van Croc Promotions Benelux beviel erg goed. “Het is een leuke baan, ook door de bochten en het technische gedeelte. We reden dit weekend met een ander chassis, een Mad Croc. Zonder dit nieuwe chassis was het niet gelukt om naar het podium te rijden.”

Dylan rijdt naast het GK4-kampioenschap dit jaar ook in het Nederlands en Benelux kampioenschap. “Het GK4-kampioenschap is leuk, want ik sta eerste”, lacht de snelle coureur uit Assendelft. “De eerste race in Genk pakte ik pole position en won ik beide races. Daar had ik mooie gevechten met René Lammers.”

Dylan Visser Mad Croc aan kop van het veld

Om nog beter te worden, steekt Dylan veel tijd in het karten. “Bij de trainingen kijk ik samen met mijn vader en Kurt Timmermans van TK Racing naar welke lijnen we moeten rijden. Dan kijken we dat terug via de computer en zo kunnen we data uitlezen welke lijnen ik rij en wat ik beter kan doen. In de laatste race liep de motor niet zo goed en dat bespreek ik dan met hen. Dat merk je vooral als je uit de bochten komt en op het rechte stuk.”

“Ik ben iedere week met karten bezig”, legt Dylan uit. “Trainen, wedstrijden, maar ik zit thuis ook veel in de playseat. Dan rij ik op alle circuits, kartcircuits en F1-circuits. Het is ook mijn droom om ooit in de autosport te rijden.

Dylan Visser wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Van der Zee Timmerbedrijf, Braspenning Timmerwerken, Roan, Fihuma, Control 2000, Stichting De Stam, J. van Huizen, Sign Vision Belettering, Stuba, All in panel, Kwastro schilderwerken, de Zinkelarij en opa Visser.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS