Karting • Iame X30 Euro Series

Dylan Visser kent veel tegenslag maar toont karakter en knokt zich naar voren: "Dat was toch niet slecht"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 25 juli 2019 01:42 • Print artikel

GENK - Karter Dylan Visser is een vaste waarde voorin in het Nederlands kampioenschap IAME X30 Mini Parilla-klasse. Hij pakte dit jaar al diverse podiumplaatsen en overwinningen, zoals eerder dit seizoen in Genk en Venray. Maar het gaat niet altijd vanzelf. Afgelopen weekeinde tijdens de derde ronde van de titelstrijd van het NK IAME zat alles tegen. Het elfjarige talent uit Assendelft liet zich evenwel niet uit het veld slaan. Hij toonde karakter en slaagde er op basis van zijn racevaardigheden in toch vooraan mee te doen. De inhaalraces die hij in Genk liet zien, waren ijzersterk en dat met een kart die niet optimaal was.

Dylan Visser rijdt sterke inhaalraces

Vlak voor de start van het NK-weekeinde kreeg het team van Dylan te horen dat er niet op tijd een nieuw Croc-chassis geleverd kon worden. Dit vanwege problemen op de fabriek. Daarop werd besloten vrijdag met het oude chassis aan de vrije trainingen te beginnen. “We hadden heel veel problemen”, zei Dylan. “We hebben toen een KR-chassis gekocht. Daar hebben we vrijdag en zaterdag mee getest, maar we kenden de juiste afstelling voor dat chassis nog niet. Daardoor bleek al snel dat het nog niet snel genoeg was. Toen hebben we maar de oude Croc gepakt. Daarvan kenden we de set-up.”

Toch was de tegenslag daarna helaas nog niet voorbij voor Dylan, want tijdens de kwalificatie bleef het gas hangen. Het resulteerde in een voor hem teleurstellende dertiende tijd. “We kwamen ook veel snelheid tekort en de kart werd slechter. Maar ondanks de problemen ging de eerste heat super: ik had een goede start en de eerste ronden gingen goed”, zei de snelle Noord-Hollander. “Ik heb zoveel mogelijk jongens ingehaald. Van P13 naar P5, ik was wel blij, maar toch... Ik wist dat ik ook vooraan had kunnen meedoen.”

Dylan Visser karten

Niettemin wist hij dat hij op basis van zijn kwaliteiten een goed resultaat heus niet uit zijn hoofd hoefde te zetten. Tijdens de tweede heat ging hij er dan ook eens goed voor zitten. “Ik had weer een goede start en ook een goede eerste ronde. Weer haalde ik veel rijders in. Op een gegeven moment lag ik vierde. Maar toen werd ik dus van de baan gereden. Daardoor eindigde ik de race achterin. Dat resultaat opgeteld bij mijn resultaat van de eerste heat betekende dat ik in de finale op de negende plaats moest starten. Toen ben ik weer naar de vijfde plek gereden. Dat was toch niet slecht. Zeker als je ziet wat voor tegenslag we hebben gehad.”

Nu maakt Dylan zich op voor een groot avontuur in Wackersdorf. Daar gaat hij deelnemen aan de derde ronde van de IAME X30 Euro Series, het Europees kampioenschap. “Ik heb er zin in. Het is voor mij een nieuwe baan, in Duitsland, helemaal tegen de Tsjechische grens. Iedereen zegt dat het een heel een mooie baan is. Ik moet het eerst zien dan geloven. Alle Europese toppers doen er mee, dus het zal een flinke strijd worden. Ik hoop op een plaats bij de eerste tien. En dat we alle problemen hebben opgelost!”

Dylan Visser wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Metaalhandel Robas, Braspenning Timmerwerken, Roan, Fihuma, Control 2000, Stichting De Stam, J. van Huizen, Sign Vision Belettering, Stuba, All in panel, Kwastro schilderwerken, de Zinkelarij

Dylan bedankt Croc Promotion Benelux, team TK Racing, zijn vader en moeder en zijn opa en oma.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS