Formule 1

Rotterdam is geen optie meer voor een Nederlandse Grand Prix; tegenwerking van de lokale politiek

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 september 2018 11:22 • Print artikel

Het plan om de Nederlandse Grand Prix in de straten van Rotterdam krijgt onvoldoende politieke steun, waardoor het plan rond een stratenrace niet van de grond komt. De organisator Herman Vaanholt, die jarenlang het F1-evenement Bavaria City Racing in de havenstad organiseerde, werkte aan dit voorstel. Tegenover het Algemeen Dagblad vertelde Vaanholt dat de Amerikanen, waarmee hij Liberty Media bedoelt, ‘serieuze’ interesse hadden en de stad vorig jaar bezochten.

Bavaria City Racing F1 Rotterdam Bavaria babes

“De stad had de interesse van Liberty, omdat het a) het thuisland van Max Verstappen is en b) ze hoopten om meer races in de F1-kalender te zetten.”

Vaanholt zegt dat hij Herman Tilke al een lay-out van de baan door de stad had getoond, die onder andere over de Maasbrug zou gaan. Helaas zag de lokale politiek geen heil in het plan, waardoor het op een gegeven moment onmogelijk werd.

Naast Rotterdam zijn ook de circuits van Zandvoort en Assen bezig om de F1-race naar ons land te halen. Beide circuits lijken nog wel in de race te zijn om het evenement binnen te halen. Overigens zei Max Verstappen recent nog geen voorkeur te hebben voor één van de circuits. Wel sprak de coureur een voorkeur uit voor een circuit en geen stratencircuit. Volgens de Limburger zijn er daar al genoeg van op de kalender.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS