Formule 1

Renault zet zich schrap voor rivaliteit tussen Ricciardo en Ocon: "Het enige wat ik wil, is een team van mensen die 'uitgehongerd' zijn"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 oktober 2019 08:14 • Print artikel

Renault-teambaas Cyril Abiteboul heeft toegegeven dat hij zich voorbereidt op het omgaan met de relatie tussen zijn twee coureurs voor volgend seizoen Daniel Ricciardo en Esteban Ocon van volgend jaar. De Mercedes-reserverijder Ocon maakt volgend seizoen zijn rentree in de F1 en vervangt Nico Hülkenberg.

Daniel Ricciardo Renault F1


De combinatie van Ricciardo en Ocon zou een interessante moeten zijn met de twee in verschillende fases van hun carrière, maar Abiteboul weet dat het niet een gewoon seizoen gaat worden. "Esteban zal Daniel willen verslaan", zei Abiteboul. "En ik weet dat we vanuit het perspectief van coureursmanagement op de pitmuur een aantal uitdagingen zullen hebben om dat voor elkaar te krijgen. Maar dat is ook een leuk probleem om te hebben."

Renault wilde de dynamiek van het team verbeteren door de ervaren Hülkenberg te vervangen door Ocon. "Het enige wat ik wil, is een team van mensen die 'uitgehongerd' zijn", zegt Abiteboul. "We zijn wanhopig op zoek naar mensen die blij zijn om in de sport te werken en zijn wanhopig op zoek naar succes."

"Het probleem in de Formule 1 is dat je soms mensen hebt die een heel lange carrière hebben, en aan het eind hier gewoon rondhangen en voor wie winnen bijzaak is geworden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS