Formule 1

Esteban Ocon geobsedeerd door kwelgeest Max Verstappen: "Hij is een soort doel voor mij"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 september 2019 10:11 • Print artikel

Vorig seizoen reed Max Verstappen in Brazilië aan de leiding van de wedstrijd. Verstappen leek in zijn Red Bull op weg naar de overwinning tot Esteban Ocon zichzelf van een ronde achterstand probeerde te ontdoen. De Franse F1-coureur tikte de Nederlandse coureur, die altijd al zijn grootste rivaal en kwelgeest was in de Formule 3 (VIDEO Max Verstappen passeert op fantastische wijze Esteban Ocon), van de baan. Wanneer de Fransman gevraagd wordt wat zijn doel is voor volgend jaar, richt hij zijn pijlen direct op Verstappen.

Esteban Ocon Renault F1

“Ik kan niet zeggen waar ik volgend jaar sta in vergelijking met de rest, maar ik weet wat ik wil”, zei Ocon tegen GPToday. “Ik wil een auto hebben die zo goed is als die van Max Verstappen. Ik wil in staat zijn om tegen hem te vechten.”

Daarmee lijkt het er op dat de Fransman zijn pijlen met name richt op onze landgenoot en minder kijkt naar bijvoorbeeld Charles Leclerc in de Ferrari. Wanneer hem wordt gevraagd of de Limburger een motivatie is, reageert hij bevestigend. “Ja, hij is een soort van doel voor mij”, aldus de toekomstig Renault-coureur.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS