Formule 1

Renault over vertrek McLaren: "De vorige keer dat we wonnen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 oktober 2019 16:04 • Print artikel

Renault zag afgelopen seizoen Red Bull afscheid nemen als motorafnemer en zag McLaren daarvoor in de plaats komen. De Formule 1-motorenfabrikant ziet het team uit Woking echter na 2020 alweer vertrekken. Een flinke aderlating voor de Franse of denkt Renault-manager Cyril Abiteboul daar anders over?

Cyril Abiteboul Renault F1


“Uiteindelijk willen we iedereen verslaan”, zegt Abitboul tegen Sky Sports. “De vorige keer dat we wonnen, 2005 en 2006, kreeg niemand door Renault geleverd, behalve wijzelf. We hebben beperkte middelen (in vergelijking met de top drie in de F1, red.) en misschien is het beter om geen afleiding te hebben en gefocust te zijn. Ook als je naar de regels kijkt. Als de standaardisatie en de versimpeling van de aero-regels doorgaan, geloven wij dat twee grote zaken die het verschil gaan maken: dat zijn de motorintegratie en -installatie. Wat dat betreft is het waarschijnlijk beter om ons alleen op onszelf te hoeven focussen en het voor onszelf te kunnen houden wat we ontwikkelen. Wij hebben vertrouwen in wat we in ontwikkeling hebben en dat we dat geheim kunnen houden voor onszelf.”

De andere kant kan het vertrek van McLaren bij Renault na 2020 wakkert de speculatie aan dat het Franse team na 2020 de Formule 1 weleens kan verlaten. “Er is absoluut geen plan om uit te stappen”, zegt de Renault-manager. “De situatie voor 2021 kennen we allemaal, er komt een eind aan de huidige Concorde-overeenkomst en er gaan discussies zijn. We gaan de ontwikkelingen monitoren, maar er zijn veel indicaties dat de Formule 1 sterker gaat zijn in 2021. Ik begrijp dat we ons moeten verbeteren voor wat betreft de betrouwbaarheid. Ik denk dat McLaren de beslissing op te stappen niet alleen heeft op basis van kilowatts alleen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS