Formule 1

Cyril Abiteboul in zijn nopjes met komst Ocon: "Esteban is een echte professional op en buiten de baan"

Uitgegeven door Bart • 30 augustus 2019 07:50

Esteban Ocon stond een jaar langs de kant in de F1, maar is voor minimaal de komende twee jaar terug in de koningsklasse van de autosport. Renault bevestigde donderdag zijn aanstelling als vervanger van Nico Hulkenberg. Teambaas Cyril Abiteboul is zeer verheugd met de komst van zijn Franse landgenoot. "We kijken er naar uit om de komende twee jaar met Esteban samen te werken", zegt de teambaas. "In zijn carrière heeft Esteban hoogte- en dieptepunten van de sport meegemaakt, maar hij weet ook dat hij iedereen kans aan moet pakken."

Esteban Ocon


"Esteban kan zich weer gaan richten op het racen en die energie zal hoog zijn nu hij een jaar aan de kant heeft gestaan", zegt Abiteboul. "Het is aan ons om hem te begeleiden in onze volgende stap omhoog."

Ocon reed sterk in zijn tijd bij Force India en later Racing Point. "Hij heeft de kwaliteiten om punten te scoren en is een echte professional op en buiten de baan. Zijn ervaring als reserve coureur bij de wereldkampioen is ook waardevol voor de ontwikkeling van ons team."

De komst van Ocon betekent ook het afscheid van Nico Hulkenberg. "Ik wil Nico enorm bedanken voor zijn fenomenale inzet in de afgelopen drie jaar. Toen Nico besloot om zich bij ons aan te sluiten, waren we team nummer 9. Hij heeft ons naar de vierde plaats bij de constructeurs gebracht. Het einde van zijn contract maakte dit een enorm lastige beslissing. Ik weet zeker dat we nog tot het einde van het jaar op hem kunnen rekenen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS